Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ: ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙΡΟ: «Η χώρα για να επιτύχει την ανάταξη της οικονομίας πρέπει να περάσει επιτυχώς από μια διακεκαυμένη ζώνη τους επόμενους μήνες (...) Μέσα σε ένα δυσμενές "εσωτερικό" περιβάλλον, με την κοινωνική συνοχή να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις από τη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και την εκρηκτική άνοδο της ανεργίας. Κανείς δεν παραγνωρίζει αυτές τις δραματικές επιπτώσεις. Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι πολίτες δείχνουν ωριμότητα, αυτογνωσία (...) Κατανοούν ότι (...) η περίοδος κατά την οποία το βιοτικό επίπεδο υπερέβαινε κατά πολύ τα επίπεδα του παραγόμενου πλούτου στη χώρα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Είναι απόλυτη η ανάγκη το πολιτικό σύστημα να αξιοποιήσει αυτή την ωριμότητα της κοινωνίας ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο αγώνας για μια νέα ανταγωνιστική ελληνική οικονομία...» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΙΑ: «Αλλάζει προς το χειρότερο το πλαίσιο προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ ετοιμάζεται νόμος "ασπιρίνη" για τους υπόλοιπους δανειολήπτες. Η κυβέρνηση, αντί να λάβει πρόνοια υπέρ των αδυνάτων, που απώλεσαν πάνω από το ένα τρίτο του εισοδήματός τους, προωθεί την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, υιοθετεί ελάχιστη καταβολή δόσης και γενικώς βάζει φραγμό στον δρόμο των πολιτών προς τα Ειρηνοδικεία. Οσο για το κούρεμα, για την ώρα το αποκλείει και φέρνει οριζόντια ρύθμιση, με μειωμένο επιτόκιο για τέσσερα χρόνια και μετάθεση του χρέους στο μέλλον» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΚΙΑΧΤΡΑ: «Σκέφτομαι (...) τον κ. Τσίπρα να επιστρέφει από τις Βρυξέλλες, ως επικεφαλής μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης, να εξηγεί ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια χειρισμών έναντι της τρόικας και να επιχειρεί να διασώσει όποια επένδυση βρίσκεται σε εξέλιξη εκείνη την ώρα. Πού θα πάει τότε η αντισυστημική οργή, πού και πώς θα ξεσπάσει;» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ: «Η κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ θα αφορά μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών, ανέφερε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στην εξαγγελία για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα προ κρίσης, επισημαίνοντας πως παρότι δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί όσο παρατείνεται η ύφεση» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ