Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΚΟΛΙΟΣ»
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Στην αθλιότητα ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι αγώνες απαντά η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ (ανήκει στον όμιλο ΚΟΛΙΟΣ), με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Ταυτόχρονα το κλαδικό Σωματείο Τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας προκήρυξε 24ωρες απεργίες και για τους εργαζόμενους της ΜΕΒΓΑΛ. Οι εργαζόμενοι και στις δύο επιχειρήσεις είναι απλήρωτοι για 3 και 4 μήνες.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις γαλακτοβιομηχανίες κάνουν βήματα συντονισμού του αγώνα τους για να αποκρούσουν την αντεργατική επίθεση των εργοδοτών, δυναμώνει η επιχείρηση συκοφάντησης των δυνάμεων που παλεύουν για την ταξική ενότητα των εργαζομένων και την οργάνωση της ενιαίας και συντονισμένης αντεπίθεσης εργατών και κτηνοτρόφων. Παράλληλα, δυναμώνει η άθλια προπαγάνδα ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή, από το γραφείο του Κολιού διακινήθηκε μια ανακοίνωση κατά του ΠΑΜΕ και των στελεχών του, η οποία παρουσιάσθηκε σαν «ανακοίνωση των εργαζόμενων στην ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ, στο Πολύκαστρο Κιλκίς». Η ανακοίνωση τελικά υπογράφηκε από εργαζόμενους, την Τρίτη, κάτω από τις απειλές και την τρομοκρατία της απόλυσης.

Σ' αυτή την ανακοίνωση, λοιπόν, αναφέρεται ότι στις 8 Μάρτη «30 μισθοφόροι του ΠΑΜΕ» «...επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο του εργοστασίου» στο Πολύκαστρο «με στόχο την παρακώλυση της λειτουργίας του και τη δυσφήμιση της επιχείρησής μας». Και καταλήγει ότι «μόνο μέσα από την αδιασάλευτη και αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεων, αυξάνονται οι πιθανότητες βιωσιμότητάς τους, εξασφαλίζοντας έτσι και την απασχόληση των εργαζομένων τους».

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Η ΑΓΝΟ, μεθοδευμένα οδηγείται στην πτώχευση σε όφελος της μητρικής εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ. Η ΑΓΝΟ δεν δούλευε για τον εαυτό της, αλλά για την ΚΟΛΙΟΣ.

Το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ το κλείνει ο ίδιος ο Κολιός με βάση τα επιχειρηματικά του σχέδια. Εχει εξαφανιστεί απ' αυτό, κατεβάζει διακόπτες, δεν κάνει αναγκαίες προμήθειες πρώτων υλών, πολύ πριν την απεργία των εργαζόμενων».

Ξεκαθαρίζει ότι στις 8 του Μάρτη κανένας εργαζόμενος δεν εμποδίστηκε να πάει στη δουλειά του, στο εργοστάσιο της ΚΟΛΙΟΣ στο Πολύκαστρο Κιλκίς. «Το μόνο που έγινε ήταν να κληθεί η αστυνομία να συλλάβει τον Ν. Κολιό καθώς εκκρεμούσαν εναντίον του μηνύσεις εργαζόμενων για μη καταβολή δεδουλευμένων. Οδηγήθηκε με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα».

Και ξεκαθαρίζει: «Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να ζήσουν και να μην πλουτίζει άλλο ο κάθε Κολιός στην πλάτη τους.

Να πληρωθούν τη δουλειά τους, να μη μειωθούν οι μισθοί τους, να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες.

Κι αν δεν μπορεί ή δεν θέλει, το εργοστάσιο να περάσει στο κράτος (χωρίς καμιά αποζημίωση για τον Κολιό) για να δουν άσπρη μέρα εργαζόμενοι, κτηνοτρόφοι και καταναλωτές.

Βέβαια, μ' αυτές τις κυβερνήσεις, με το κράτος και την οικονομία των κάθε είδους Κολιών, με την Ευρωπαϊκή Ενωση που πάει να πνίξει την Ελλάδα με εισαγωγές ξένου γάλακτος μακράς διάρκειας, καταστρέφοντας παραγωγικές δομές και κτηνοτροφία, αυτά δε γίνονται.

Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το ΠΑΜΕ ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στον αγώνα τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2013-03-28 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση σήμερα (2013-03-12 00:00:00.0)
Μαζικό «παρών» στην αγωνιστική υποδοχή (2003-09-05 00:00:00.0)
Σκανδαλώδης απόφαση ξεπουλήματος (2003-04-03 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (2001-08-30 00:00:00.0)
Μέτωπο για στήριξη της ΑΓΝΟ (1996-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ