Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Απεργία κόντρα στις διαθεσιμότητες

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να επανέλθει στο δημόσιο και να μη γίνουν οι 600 διαθεσιμότητες

Απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη ΣΟΦΤΕΞ, κόντρα στην απόφαση της εταιρίας για διαθεσιμότητα περίπου 600 εργαζομένων από τα εργοστάσια της Αθήνας (περίπου 200) και της Δράμας (περίπου 400) από τις 17 του Απρίλη μέχρι τις 6 του Μάη με την αιτιολογία της ύπαρξης μεγάλου στοκ.

Στην Αθήνα πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα 6ωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-5 μ.μ.) και συγκέντρωση στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης και στο εργοστάσιο στο Μεγάλο Πεύκο. Την Τρίτη 24ωρη απεργία και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Στη Δράμα 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Τα αιτήματα είναι η παύση των διαθεσιμοτήτων και να επανέλθει η επιχείρηση στο δημόσιο.

Η στάση εργασίας των εργαζομένων στις 4 του Απρίλη κρίθηκε, μέσα σε λίγες ώρες, παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η διεύθυνση της ΣΟΦΤΕΞ...

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου σημειώνει: «Οταν καταθέτει ένας απολυμένος αγωγή, για ακύρωση της απόλυσής του, το Πρωτοδικείο της Αθήνας ορίζει ημερομηνία εκδίκασης το Γενάρη του 2002. Οταν, όμως, οι εργοδότες καταθέτουν αγωγή για να κηρύξουν παράνομη ή καταχρηστική έστω μια ολιγόωρη στάση εργασίας, το ίδιο δικαστήριο ορίζει δικάσιμο σε δύο ώρες και βγάζει απόφαση πάλι σε λίγες ώρες της ίδιας μέρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ