Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Αδιέξοδο στο Κέντρο Συμβουλευτικής ΑμΕΑ

Τη μοίρα και το αδιέξοδο όσων παίρνουν μέρος - ασθενών και εργαζομένων - σε προγράμματα με ημερομηνίες λήξης, έρχεται να καταδείξει, για άλλη μια φορά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και το Κέντρο Συμβουλευτικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Καισαριανής, που λειτουργεί μέσα στο Σκοπευτήριο με νομική μορφή Αστικής - μη κερδοσκοπικής - Εταιρίας.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τους οφείλονται μισθοδοσίες από τον περασμένο Νοέμβρη, το επίδομα καλοκαιρινής άδειας 2000, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.

Το συγκεκριμένο Κέντρο απαρτίζεται από το Δήμο Καισαριανής, τη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφορικής και Ανάπτυξης του Δήμου Καισαριανής και το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ο ΗΛΙΟΣ» και λειτουργούσε επιδοτούμενο με το πρόγραμμα «HORIZON». Ομως, το πρόγραμμα σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, με αποτέλεσμα το οικονομικό κόστος να επιφορτιστεί ο δήμος, που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων. Να σημειώσουμε ότι παρά τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Καισαριανής από κοινού με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και τους εργαζόμενους του Κέντρου για εξεύρεση οικονομικών πόρων, το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας αρνήθηκε να βοηθήσει οικονομικά.

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο αντιδήμαρχος Καισαριανής Μανόλης Βεχλίδης κατήγγειλε την κυβέρνηση για την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί, χρησιμοποιώντας προγράμματα με ημερομηνία λήξης και τόνισε «ότι πρέπει να υπάρχουν θεσμοθετημένοι πόροι, που να χρηματοδοτούν σταθερά τέτοια κέντρα ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες». Αναγνώρισε το δίκιο των αιτημάτων των εργαζομένων και υπογράμμισε πως «ο δήμος θα προσπαθήσει να καταβληθούν πριν το Πάσχα μέρος των οφειλομένων στους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ