Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ισχυρές αντιστάσεις στο ξεπούλημα

Παρά τις πιέσεις, το 40% των εργαζομένων λέει «όχι» στην πολιτική ξεπουλήματος

Οι αφόρητες πιέσεις και το κλίμα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους εργαζόμενους από την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τη συμβιβασμένη ηγεσία του σωματείου, δεν μπόρεσε να κάμψει το 40% των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που καταψήφισαν τον απολογισμό «δράσης»..., τον οποίο παρουσίασε χτες, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, η πλειοψηφία του σωματείου, ψηφίζοντας την πρόταση για αγώνα της Εργοστασιακής Επιτροπής (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ). Ο απολογισμός ψηφίστηκε από το 60% των εργαζομένων, ποσοστό μικρό για την πλειοψηφία, σε σχέση με τα αποτελέσματα προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων.

Εντονα αποδοκιμάστηκαν χτες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι προσπάθειες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) να πείσουν, χωρίς όμως να έχουν ουσιαστικά επιχειρήματα, για την αναγκαιότητα του ξεπουλήματος του ναυπηγείου, αλλά σε «φερέγγυο» αγοραστή. Παρουσίασαν ως επίτευγμά τους το γεγονός των οικειοθελών αποχωρήσεων, που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «φάντασμα» του ξεπουλήματος του ναυπηγείου, το οποίο και κανείς δεν έχει δει, πέρα από αυτούς που δρομολογούν αυτές τις εξελίξεις.

Η Εργοστασιακή Επιτροπή πρότεινε πάλη ενάντια στο ξεπούλημα του ναυπηγείου, για δημιουργία Ενιαίου Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ψήφιση από το 40% των εργαζομένων της πρότασης της ΕΠ φορτώνει τους συνδικαλιστές με την ευθύνη να παλέψουν ακόμα περισσότερο, προκειμένου οι θέσεις αυτές να αγκαλιαστούν από ακόμα περισσότερους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ