Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δεν τους τρομάζουν οι φοβέρες

Δηλώνουν έτοιμοι για συνέχιση του αγώνα και στέλνουν τη δική τους προειδοποίηση στην κυβέρνηση

Αυτοί είναι τα...50 στελέχη του ΚΚΕ που ισχυρίστηκε ο κύριος Πρωτόπαππας, λίγο μετά την κατάληψη. Οι χιλιάδες οικοδόμοι που κατευθύνονται προς το υπουργείο της εργοδοσίας τού έμαθαν και αριθμητική...
Αυτοί είναι τα...50 στελέχη του ΚΚΕ που ισχυρίστηκε ο κύριος Πρωτόπαππας, λίγο μετά την κατάληψη. Οι χιλιάδες οικοδόμοι που κατευθύνονται προς το υπουργείο της εργοδοσίας τού έμαθαν και αριθμητική...
Αμεση ήταν η αντίδραση των βετεράνων του αγώνα και του μόχθου στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Οι συνταξιούχοι που για άλλη μια φορά βρέθηκαν στο πλάι των εργαζομένων, συμμετέχοντας με όλες τους τις δυνάμεις στις απεργιακές κινητοποιήσεις των οικοδόμων και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, καταγγέλλουν ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης: δεν είναι παρά προσπάθεια αντιπερισπασμού στα ισοπεδωτικά μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση και κάλυψης των, φασιστικού τύπου, μέτρων για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι ομοσπονδίες ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ τονίζουν ότι η ίδια η κυβέρνηση που με την αντιλαϊκή οικονομική της πολιτική ευθύνεται για την εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων δίνει τώρα ψίχουλα, που δε φθάνουν ούτε για ένα κουλούρι. «Καλά θα κάνει», συνεχίζουν, «ο κ. Σημίτης να τηρήσει την υπόσχεσή του για κατώτερη σύνταξη 152.000 δραχμών» και «να φορολογήσει το μεγάλο κεφάλαιο και να κάνει σοβαρές περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες που υπαγορεύει το ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική του». Ακόμα αναφερόμενες στις κυβερνητικές καταγγελίες περί υποκίνησης των κινητοποιήσεων επισημαίνουν ότι «η μόνη που δε δικαιούται να μιλάει για δημοκρατία και νομιμότητα είναι η κυβέρνηση» γιατί είναι αυτή που με τα ΜΑΤ, τους διωγμούς αγωνιστών, και τη θεσμοθέτηση τρομονόμων «καταλύει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα».

Απέναντι σε αυτές τις προκλητικές μεθοδεύσεις οι Ομοσπονδίες δηλώνουν ότι ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι συνταξιούχοι θα πτοηθούν και θα δεχτούν «τα αποφασίζουμε, διατάζουμε και απαγορεύουμε». Αντίθετα, καταλήγουν, αν στις προχτεσινές κινητοποιήσεις βγήκαν χιλιάδες στους δρόμους, αύριο θα βγουν εκατοντάδες χιλιάδες «και θα σαρώσουν τα αντιδημοκρατικά - αυταρχικά μέτρα, θα ανατρέψουν τη βάρβαρη ταξική πολιτική και θα ανοίξουν το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για όλους τους ανθρώπους της δουλιάς και τους συνταξιούχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ