Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Το χέρι στην τσέπη για τους καπιταλιστές

Τη συμπάθειά του για τις ...δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε συνθήκες κρίσης, εξέφρασε στους βιομηχάνους της Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας στην ετήσια γενική τους συνέλευση. Παράλληλα, τους εξέθεσε τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση ενός «κλίματος σταθερότητας», ώστε να προχωρούν οι «μπίζνες» τους απρόσκοπτα, αποζητώντας τα εύσημά τους, επειδή η χώρα κρατήθηκε στο ευρώ.

Απαριθμώντας τις -κατά τη ΔΗΜΑΡ- προϋποθέσεις εξόδου απ' την καπιταλιστική κρίση, ο Φ. Κουβέλης πρόταξε την «κοινωνική σταθερότητα», την υποταγή δηλαδή του λαού στα μέτρα που τον τσακίζουν και σ' αυτό το πνεύμα πρόταξε την ανάγκη για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο». Απροκάλυπτα είπε ότι το κόμμα του φιλοδοξεί να εντοπίσει ένα «νέο σημείο ισορροπίας ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους» και ότι αυτό μπορεί να είναι προς το «συμφέρον όλης της κοινωνίας», εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων ταυτόχρονα.

Στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης ζήτησε να προσηλωθούν και οι περιφέρειες, με «δημόσιες επενδύσεις τεχνικής υποδομής και προσελκύοντας τις παραγωγικές ιδιωτικές επενδύσεις βασισμένες σε χωροταξικά σχέδια». Να φτιάξουν δηλαδή υποδομές για το κεφάλαιο και να προσαρμόσουν τα χωροταξικά τους σχέδια στις επενδύσεις των διαφόρων μερίδων της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ