Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΕΙ την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάνε για ανάπτυξη, ακριβώς για το ίδιο πράγμα μιλάνε, για την καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποφέρει κέρδη μόνο στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια και μόνο μισθούς πείνας και εξαθλίωση στους εργαζόμενους, νέους φόρους και κλείσιμο μαγαζιών στους αυτοαπασχολούμενους, ξεκλήρισμα από τη γη για τους αγρότες

Σήμερα, με βάση τις δυνατότητες της εποχής, της επιστήμης, μπορούν να ικανοποιηθούν τα σύγχρονα δικαιώματα και οι ανάγκες του λαού, όπως:

  • Σταθερή εργασία για όλους, σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες, με διευρυμένο ελεύθερο χρόνο. Κατάργηση κάθε είδους και μορφής ελαστικής - προσωρινής εργασίας. Διασφάλιση του λαϊκού εισοδήματος. Σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση. Δραστική μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.
  • Υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σ' αυτούς τους τομείς. Μετατροπή του αθλητισμού και του πολιτισμού από εμπορεύματα σε δικαιώματα. Διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας.
  • Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, ανάπτυξη των ζωτικών υποδομών που αφορούν στην αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, στην πυροπροστασία, στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ολα αυτά απαιτούν ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ