Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ
Επιταχύνει την εκδίωξη 15.000 υπαλλήλων

Η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ καλεί σε κοινό μέτωπο εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα

Στην υλοποίηση του μέτρου για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση, με συνέπεια στα συμφωνηθέντα με την τρόικα για 15.000 «αποχωρήσεις» δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014. Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ την προηγούμενη βδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απολύσεις θα προκύψουν από πειθαρχικές αποφάσεις που οδηγούν σε απόλυση, από ανάκληση παράνομων προσλήψεων που έχουν γίνει με πλαστά δικαιολογητικά, από την άρση των δικαστικών προσωρινών διαταγών με τις οποίες συμβασιούχοι παραμένουν στη δουλειά, από κατάργηση ΝΠΙΔ και ΑΕ που ανήκουν στο Δημόσιο και από διαθεσιμότητα. Ακόμα, ανέφερε πως θα επανέλθουν τα ερωτηματολόγια για την περιγραφή και αξιολόγηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, τα οποία αποτελούν ένα ακόμα εργαλείο για τη μείωση του προσωπικού.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε στις 20 Μάη έγγραφο στις Περιφέρειες και στους Δήμους της χώρας ζητώντας να του αποστείλουν στοιχεία που αφορούν στο προσωπικό των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου. Συγκεκριμένα, ζητά έως αύριο να συμπληρωθούν και να σταλούν πίνακες με τα στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων και τη σχέση εργασίας. Η βιασύνη της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μαρτυρά επιτάχυνση της προεργασίας για απολύσεις, καθώς αρχικά ζητούσε τα στοιχεία να σταλούν έως τις 31 Μάη.

Σε ανακοίνωσή της για τις απολύσεις η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση «σκοπεύει μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων και τη μετατροπή των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ να γεμίσει τις δεξαμενές των απολυμένων και να πιάσει τους συμφωνημένους με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ στόχους. Γι' αυτό προωθεί άμεσα το Σχέδιο Νόμου για την "Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης"».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τα λαϊκά στρώματα πρέπει «να ορθώσουν τείχος (...) Να διαμορφώσουν κοινό πλαίσιο πάλης και να συντονίσουν τους αγώνες τους. Να απαιτήσουν:

  • Ολες οι υπηρεσίες να παρέχονται από τους ΟΤΑ. Καμιά ιδιωτικοποίηση (...) Εξω οι ΜΚΟ και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις από τους ΟΤΑ. Καμιά ΔΕΥΑ σε ιδιώτη. Φτηνό και ασφαλές νερό για το λαό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους ΟΤΑ.
  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
  • Κοινωνικές υπηρεσίες και δομές χωρίς τροφεία και ανταποδοτικότητα.
  • Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Οχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις διαρκείς αυξημένες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η μισθοδοσία των εργαζομένων να είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ