Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτροπή για ανάπλαση της Δραπετσώνας

Πριν μερικά χρόνια τα 640 στρέμματα της βιομηχανικής περιοχής έσφυζαν από ζωή. Σήμερα τα εργοστάσια άδεια κουφάρια είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που οδήγησαν στην αποβιομηχάνιση όλο τον Πειραιά και έριξαν στην ανεργία χιλιάδες εργάτες. Οι κάτοικοι της Δραπετσώνας σήμερα αγωνίζονται να αποτρέψουν ένα ακόμα έγκλημα. Να τσιμεντοποιηθεί η περιοχή. Ολες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο, μαζί με κατοίκους δημιούργησαν «Επιτροπή πολιτών για την ανάπλαση στη Δραπετσώνα».

Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι σήμερα δίνεται σπάνια ευκαιρία να υλοποιηθούν σχέδια που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων, τονίζοντας: «Αυτή τη μικρή όαση που δικαιούμαστε δε θα μας την κάνουν χάρισμα». Στην ανακοίνωση, αφού επισημαίνεται ότι, προς το παρόν, ο δήμος (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, τονίζεται «πως τη βασική ευθύνη για το ποια σχέδια θα δρομολογηθούν και θα υλοποιηθούν, την έχει, πρέπει να την έχει η κυβέρνηση», από την οποία ζητείται να προασπίσει τα ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα συμφέροντα των κατοίκων. «Αρνούμαστε την πολιτική των ίσων αποστάσεων», υπογραμμίζεται.

Ο επικεφαλής της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Κίνησης Δραπετσώνας» Νίκος Μπεάζογλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ανάπλαση της περιοχής των εργοστασίων πρέπει να γίνει με γνώμονα τις ανάγκες του λαού της περιοχής και όχι των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων». Και πρόσθεσε: «Χωρίς όμως παράλληλη πολιτική απασχόλησης για τη δημιουργία νέων μόνιμων θέσεων απασχόλησης η ανάπλαση θα είναι χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ