Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπόθεση όλων ο αγώνας κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Την αντίδραση των εργαζομένων και του λαού της Πάτρας έχει προκαλέσει η πρόθεση της δημοτικής αρχής Πάτρας να αναθέσει σε ιδιώτες τη συντήρηση των πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων.

Η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να παραχωρήσει 103 πλατείες σε εργολάβο, μετά από διαγωνισμό που θα προκηρύξει η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας. Οι εργαζόμενοι του δήμου αντιδρούν σε αυτή την προοπτική και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, αφού τονίζει πως το Κόμμα «είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, που προωθεί ο δήμος της Πάτρας» επισημαίνει: «Ο Ευάγγελος Φλωράτος φύσει και θέσει βιομήχανος, παραδίδει στο σινάφι του, στο μεγάλο κεφάλαιο, αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το "μάρμαρο" θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι της Πάτρας με την αύξηση της φορολογίας και των δημοτικών τελών, που θα επιβάλουν από κοινού Δήμος και ιδιωτικές εταιρίες. Ετσι επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, για άλλη μια φορά, η ορθότητα της πολιτικής και των θέσεων του ΚΚΕ, ότι στις σημερινές συνθήκες η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιείται ως μηχανισμός εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν από κοινού κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο. Και αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός αν στο "τιμόνι" βρίσκεται δήμαρχος της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς».

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, σημειώνοντας ότι «ο αγώνας τους ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις είναι αγώνας όλων των εργαζομένων της Πάτρας». Καλεί τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία της πόλης να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους έμπρακτα στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου. Καλεί ιδιαίτερα «τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας να πάρει θέση τώρα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ανεργίας και της νέας φτώχειας».

Τέλος, η ΝΕ Αχαΐας, σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν τη δύναμη και το κλειδί στα χέρια τους», υπογραμμίζει: «Μια λύση υπάρχει. Κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης, να συγκροτήσουν τώρα το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης με όλους τους εργαζόμενους της Πάτρας ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ