Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτροπές Αγώνα προτείνει η ΕΣΚ ΟΤΕ

Να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συσπειρωθούν σε Επιτροπές Αγώνα, να υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΟΤΕ και να αντισταθούν, συνολικά, στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, καλούν τους εργαζόμενους του Οργανισμού οι ταξικές δυνάμεις του χώρου.

Με ανακοίνωσή της, η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση - ΟΤΕ» (ΕΣΚ) καταγγέλλει την κυβερνητική απόφαση για εκχώρηση άλλου ενός 15% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ και του διευθυντικού δικαιώματος σε ιδιώτες. Εξέλιξη, που καθιστά το δημόσιο μειοψηφία στον ΟΤΕ.

Η ΕΣΚ σημειώνει ότι έτσι επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι εκτιμήσεις της: «Πως η σταδιακή υποχώρηση από τον αρχικό στόχο του συνδικαλιστικού κινήματος για ΟΤΕ 100% δημόσιο, με ευθύνη της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ) και των λοιπών σωματείων, οδήγησε τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση. Βοήθεια σε αυτό έδωσε και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που συμφώνησε στη "μερική ιδιωτικοποίηση" μέχρι 49%!».

Συμπληρώνει πως αυτή η πλειοψηφία ανέλαβε και έπαιξε με «επιτυχία» το ρόλο του Δούρειου Ιππου για την προώθηση του ξεπουλήματος του ΟΤΕ.

Τονίζει δε την ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να αντισταθούν, συνολικά, στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Την πολιτική των δυσμενών για τους εργαζόμενους ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

«Σήμερα είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν σε Επιτροπές Αγώνες, να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης και πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Από την πλευρά της - και υπό την πίεση των εργαζομένων του ΟΤΕ, που αντιδρούν αγωνιστικά και, π.χ., την Τρίτη ματαίωσαν συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, με θέμα το ξεπούλημα - η ηγεσία της ΟΜΕ ανακοίνωσε χθες ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας για να ζητήσει το σταμάτημα της εκχώρησης και ότι, παράλληλα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Βέβαια, οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, πέρα από το να ρίχνουν ντουφεκιές στον αέρα, δε χρησιμεύουν σε κάτι το ουσιαστικότερο. Γι' αυτό και ενώ από το φθινόπωρο ακόμα - όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπερψήφιζαν στη Βουλή τροπολογία για την εκχώρηση άνω του 51% του ΟΤΕ σε ιδιώτες - έχουν παρθεί αποφάσεις σε επίπεδο Ομοσπονδίας και σωματείων για δυναμικές κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διαρκείας, κανένα τέτοιο πρόγραμμα δεν αποφασίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ