Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακάθεκτη η κυβέρνηση προωθεί τις εταιρίες ταξί

Σε δύο μήνες υπολογίζει η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών να ολοκληρώσει το σχέδιο νόμου για την ίδρυση και λειτουργία εταιριών ταξί, που ανοίγει το δρόμο για την άλωση του κλάδου από το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτό ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, με την προσθήκη ότι η επεξεργασία του σχεδίου νόμου θα γίνει με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ).

Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό ήταν το αντικείμενο χτεσινής σύσκεψης στο υπουργείο Μεταφορών, κατά την οποία ο Χρ.Βερελής ζήτησε από τις ηγεσίες του ΣΑΤΑ και της Ομοσπονδίας επιπλέον προτάσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί στις τουριστικές περιοχές.

Πάντως, η χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο Συνδικάτο και την Ομοσπονδία βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, προκειμένου να περάσουν οι ρυθμίσεις σε βάρος των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι για την αντιμετώπιση της κυβερνητικής λαίλαπας, εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν, σε πρόσφατη συγκέντρωσή τους, να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα. Στόχος τους είναι η αγωνιστική αντίδραση στο προωθούμενο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, που οδηγεί τον κλάδο σε συρρίκνωση και μαρασμό.

Η επόμενη συγκέντρωση όσων ιδιοκτητών ταξί αντιτίθενται στην αντιεπαγγελματική πολιτική της κυβέρνησης, έχει οριστεί στις 22 Απρίλη. Οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα καλούν τους αυτοκινητιστές ταξί να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, για να προγραμματίσουν όλοι μαζί τη δράση τους το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ