Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ
Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις

Μετά το Πάσχα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) θα υποβάλει την εισήγησή της στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών για τη διαδικασία παραχώρησης των αδειών τρίτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας (UMTS). Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Η τελική διαδικασία παραχώρησης των αδειών αναμένεται στις αρχές Ιούλη.

Η ΕΕΤΤ δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της δημοσίας διαβούλευσης που έγινε για τη χορήγηση των αδειών. Στη διαδικασία συμμετείχαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους επί ερωτημάτων που έθεσε η ΕΕΤΤ: Οι τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας (Panafon, Cosmote και Telestet). Η κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού υλικού Ericsson. Η ιταλική Wind, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία με τη ΔΕΗ. Η CHAOS Me A.E. Το UMTS Forum. Τις απόψεις της κατέθεσε, έστω και εκπρόθεσμα, και η ΔΕΗ -Τηλεπικοινωνίες (θυγατρική της ΔΕΗ).

Βάσει των απαντήσεων που δόθηκαν και στο ερώτημα πόσες άδειες 3ης γενιάς θα πρέπει να χορηγηθούν: Οι μισοί από τους οκτώ συμμετέχοντες προτιμούν τέσσερις άδειες τρίτης γενιάς. Δύο προτιμούν τρεις.

Για τη διαδικασία αδειοδότησης: Τρεις προτιμούν τον πλειστηριασμό και ένας εξ αυτών, πλειστηριασμό πολλαπλών γύρων. Τρεις προτιμούν τη διαδικασία «καλλιστείων» (οικονομικές και τεχνικές προσφορές). Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, η Panafon θέλει πλειστηριασμό και οι άλλες δύο «καλλιστεία».

Για τον τρόπο πληρωμής της άδειας: Τέσσερις αντιμετωπίζουν θετικά την επιβολή δικαιωμάτων χρήσης. Ενας θεωρεί ότι έτσι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα. Οι άλλοι τέσσερις δεν απάντησαν.

Η ΕΕΤΤ και το υπουργείο προσανατολίζονται για τμηματική καταβολή του τιμήματος για όσους τελικώς πάρουν τις άδειες. Και αυτό, προκειμένου να μειώσουν το άμεσα καταβλητέο ποσό και να επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στη διεκδίκηση των αδειών. Οταν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις επί της διαδικασίας, η ΕΕΤΤ θα εκδώσει το σχετικό πληροφοριακό δελτίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ