Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Την παραίτηση του προέδρου ζήτησε ο υπουργός

Την παραίτηση του προέδρου του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Β. Παρασχίδη ζήτησε χτες ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας Αλ. Παπαδόπουλος «έπειτα από τη διαπίστωση ότι κατά τις γιορτές του Πάσχα, αν και εφημέρευαν 63 γιατροί, υπήρχε δυσλειτουργία στο νοσοκομείο», όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Τη διαπίστωση έκανε ο νομάρχης Εβρου Γ. Ντόλιος σε «εθιμοτυπική επίσκεψη» στο Νοσοκομείο ανήμερα του Πάσχα και έκανε την καταγγελία σε συνέντευξη Τύπου. «Διαπίστωσα, είπε ο νομάρχης, ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να παίρνει τραγικά χαρακτηριστικά. Μια κυρία 33 χρόνων που είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και αντιμετωπίστηκε σαν ένα νευροχειρουργικό περιστατικό χάρη στη φιλοτιμία ενός στρατιωτικού ιατρού, ο οποίος δεν είχε καμία υποχρέωση και αποφασίστηκε η μεταφορά της ασθενούς στη Θεσσαλονίκη. Για τη μεταφορά αυτή λοιπόν και για αρκετό χρονικό διάστημα δε βρισκόταν γιατρός να τη συνοδεύσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι γιατροί που πληρώθηκαν εφημερία εκείνη τη νύχτα ήταν συνολικά 63».

Βέβαια, για την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης ήταν «κοινό μυστικό» η κόντρα του νομάρχη με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, παρότι και οι δύο ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η παραίτηση, λοιπόν, μπορεί να ικανοποιεί κάποιους ανταγωνισμούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της Υγείας στην Αλεξανδρούπολη (όπως είναι οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο και η μη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου).

Ετσι, πέρα απ' τις υπαρκτές παραβάσεις - όπως είναι οι απουσίες - ο Αλ. Παπαδόπουλος βρήκε την ευκαιρία να κάνει επίδειξη στιβαρότητας. «Το υπουργείο Υγείας, είναι αποφασισμένο να καταλογίσει ευθύνες, όπου υπάρχουν. Η αντιμετώπιση θα είναι αμείλικτη, τόσο για τους απουσιάζοντες λειτουργούς της Υγείας, όσο και για τη διοίκηση του Νοσοκομείου (όλα τα επίπεδα)».

Τέλος, ο υπουργός ανέθεσε στη Διευθύντρια Επιθεώρησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Γεραντίδου με κατεπείγουσα ένορκη εξέταση να διερευνήσει το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ