Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Κόπηκαν οι 7 από τις 15 κοινοπραξίες

Ανοιξαν χτες οι οικονομικές προσφορές των οκτώ κοινοπραξιών που συνεχίζουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού. Μέχρι αργά χτες το απόγευμα, εκπρόσωποι των κοινοπραξιών και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ» συνέχιζαν τη διασταύρωση των οικονομικών στοιχείων των προσφορών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται την επόμενη βδομάδα να είναι γνωστοί οι ανάδοχοι των τεσσάρων εργολαβιών του έργου.

Οπως είχε γράψει ο «Ρ», το παρασκηνιακό όργιο για το «μοίρασμα» του έργου μεταξύ των εταιριών, έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, δεδομένου ότι οι εταιρίες δεν κατάφεραν να τα βρουν μεταξύ τους πριν υποβάλλουν προσφορές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποβληθούν συνολικά 10 ενστάσεις, με σκοπό να μείνουν όσοι έπρεπε και να «μοιράσουν» μεταξύ τους το έργο.

Η διαδικασία της υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων, έληξε τις προηγούμενες μέρες, με τον αποκλεισμό άλλων τεσσάρων κοινοπραξιών (είχαν αποκλειστεί από την αρχή τρεις κοινοπραξίες, λόγω μη τήρησης των τυπικών προσόντων). Στην επόμενη φάση παρέμειναν τελικά οκτώ από τις, συνολικά, 15 κοινοπραξίες που είχαν υποβάλει προσφορές.

Οπως τόνιζαν πάντως ειδικοί, οι εκπτώσεις που συμπεριλαμβάνονται στις προσφορές είναι μικρές, με συνέπεια το κόστος του έργου να αναμένεται να εκτοξευτεί στα ύψη. Γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ΟΕΚ, δηλαδή στους εργαζόμενους - δικαιούχους. Διάφορες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κόστος που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 120 δισ. δρχ. που ήταν η αρχική εκτίμηση για το έργο (κατασκευή και απαλλοτριώσεις).

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη βδομάδα και οι αναθέσεις των τεσσάρων εργολαβιών του έργου θα γίνουν στα τέλη Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ