Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληρώνουμε και τις ζημιές των «σερίφηδων»!

Το Ελληνικό Δημόσιο - με βάση τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ - καλείται να καταβάλει αποζημιώσεις για τροχαίο που προκάλεσε Αμερικανός στρατιωτικός!

Το Ελληνικό Δημόσιο καλείται να πληρώσει «το μάρμαρο» από θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που διέπραξε Αμερικανός στρατιωτικός, ο οποίος υπηρετούσε στης ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην αμερικανική βάση του Αραξου στην Πελοπόννησο!

Συγκεκριμένα, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε αγωγή από την 41χρονη πλέον χήρα Ε.Π., η οποία ζητάει συνολικά 78.829.000 δραχμές από το Ελληνικό Δημόσιο, γιατί σε τροχαίο ατύχημα στις 14 Ιουλίου 2000 στην περιοχή Σκαραμαγκά προς Κόρινθο συγκρούστηκε το αυτοκίνητό της με ΙΧ μεγάλου όγκου (οκταθέσιο) που οδηγούσε ο Αμερικανός στρατιωτικός Ρέπαρντ Κούδερτσον, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα ο σύζυγος της Ε.Π., να τραυματιστεί πολύ σοβαρά η ανήλικη κόρη της (6,5 ετών) και ελαφρότερα η ίδια.

Ενδιαφέρον, παρουσιάζει το γεγονός ότι η Ε.Π. στην αγωγή που κατέθεσε κατά του Αμερικανού στρατιωτικού ζητάει αποζημίωση για ηθική βλάβη, έξοδα τραυματισμού, καταστροφή του αυτοκινήτου κλπ. από το Ελληνικό Δημόσιο και αυτό, γιατί, σύμφωνα με σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι απαιτήσεις για αποζημίωση που προκύπτουν από πράξεις και ενέργειες μέλους των Ηνωμένων Πολιτειών θα διακανονίζονται από το κράτος διαμονής του υπαίτιου!

Επομένως, ευθύνεται το Ελληνικό Δημόσιο για το δυστύχημα, σα να ανήκε ο υπαίτιος Αμερικανός στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις!

Με την ίδια αγωγή η σύζυγος του θύματος ζητάει από το Ελληνικό Δημόσιο 200.000 μηνιαίως από το 2000 μέχρι το 2030 και 100.000 για την ανήλικη κόρη της για τις στοιχειώδεις ανάγκες διατροφής και εκπαίδευσης μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της. Οπως διευκρινίζει στην αγωγή η Ε.Π., ο σύζυγός της ήταν βιοτέχνης - επιπλοποιός και η ίδια δεν εργαζόταν, ούτε έχει την παραμικρή εξειδίκευση προκειμένου να ασκήσει κάποιο επάγγελμα.

Τέλος, στην αγωγή η 41χρονη χήρα αναφέρει ότι αποκλειστικά υπαίτιος ήταν ο Αμερικανός οδηγός, ο οποίος οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ομως αποζημίωση ούτε πήρε ούτε πρόκειται να πάρει από το αμερικανικό δημόσιο ή τον Αμερικανό στρατιωτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ