Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
Πρόταση 4 αδειών για την τρίτης γενιάς

Τη χορήγηση τεσσάρων αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς δείχνει να εισηγείται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων, τη χρήση διαδικτύου κλπ. μέσω κινητής τηλεφωνικής συσκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕΤΤ θα προτείνει στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών τη χορήγηση τεσσάρων τέτοιων αδειών. Ακόμα, ο ένας αδειοδοτούμενος να έχει το δικαίωμα ανάπτυξης υπηρεσιών και της γνωστής, δεύτερης γενιάς κινητής τηλεφωνίας.

Η εισήγηση της ΕΕΤΤ θα δοθεί επίσημα στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών την ερχόμενη βδομάδα. Το υπουργείο θα λάβει και τις σχετικές αποφάσεις.

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί με ποια διαδικασία θα χορηγηθούν οι άδειες (δημοπρασία, δημοπρασία πολλαπλών γύρων, επιλογή εταιριών κλπ.). Πάντως, σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, η όποια διαδικασία θα γίνει στις αρχές Ιούλη.

Επίσης, δε φαίνεται να υπάρχει απόφαση για τον τρόπο πληρωμής του τιμήματος των αδειών. Εξετάζεται η καταβολή ενός αρχικού ποσού και στη συνέχεια ποσοστού επί του τζίρου, τμηματική καταβολή του τιμήματος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ