Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προωθείται ο ανταγωνισμός στον ΟΤΕ

Δρομολογείται ο ανταγωνισμός ιδιωτών στον ΟΤΕ και στη σταθερή τηλεφωνία. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έδωσε στην εταιρία «Forthnet» άδεια παροχής δημόσιας σταθερής τηλεφωνίας με κωδικό επιλογής. Είναι η πρώτη άδεια αυτής της κατηγορίας για την παροχή δημόσιας σταθερής τηλεφωνίας.

Ο συνδρομητής που θα χρησιμοποιεί το δίκτυό της, θα καλεί αρχικά ένα τετραψήφιο νούμερο για να εισέλθει στο δίκτυο της εταιρίας και ακολούθως θα καλεί τον αριθμό κλήσης που τον ενδιαφέρει. Αναμένεται η υπογραφή συμφωνίας με τον ΟΤΕ για τη χρήση του δικτύου του.

Υπολογίζεται ότι η «Forthnet» θα ξεκινήσει να πουλά τις υπηρεσίες της το φθινόπωρο. Αίτηση για αντίστοιχη άδεια φέρεται να έχει υποβάλει και η εταιρία «Grapres». Η αίτηση εξετάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι σταθερή τηλεφωνία μπορούν να παρέχουν και οι «Panafon», «Europrom», «Quest Wireless», «Μεσογειακές Ευρυζωνικές Υπηρεσίες» και κοινοπραξία της ΔΕΗ, που αδειοδοτήθηκαν πρόσφατα για παροχή υπηρεσιών σταθερής ασύρματης πρόσβασης και προετοιμάζουν τα δίκτυά τους. Στις «Μεσογειακές» το 40% κατέχει η «Forthnet» και το υπόλοιπο η «Stet Hellas». Η «Telecom Italia», που βρίσκεται πίσω από την «Stet», φέρεται να έχει συμφωνήσει για την απόκτηση ποσοστού που προσεγγίζει το 35-40% της «Forthnet».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ