Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Συνέδριο για την πρόληψη

«Αγωνιζόμαστε για την πρόληψη, γιατί αγαπάμε τη ζωή και τη δράση». Με αυτό σαν κεντρικό σύνθημα και γιορτάζοντας τα 20 χρόνια δράσης του στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) διοργανώνει στις 27-28-29 Απρίλη 2001 το 1ο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο με θέμα την πρωτογενή πρόληψη.

Στόχος του συνεδρίου, όπως υπογραμμίζει το ΕΣΥΝ, είναι να εμπλουτιστούν οι θέσεις των μελών του Συμβουλίου, αλλά και να καταγραφεί η αγωνία και ταυτόχρονα η αποφασιστικότητα των επιστημόνων, των εργατών, των νεολαίων, των καλλιτεχνών, όλου του κοινωνικού φάσματος της χώρας μας για την αντίσταση σε ό,τι θανατηφόρο, απάνθρωπο και αντιδραστικό εμπεριέχει η χρήση και η εξάρτηση από τις ουσίες.

Οι ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν θέματα όπως: «Ατομο - κοινωνία - ναρκωτικά», «Κοινωνία σε κρίση - οικογένεια σε κρίση», «Η εκπαίδευση ως παράγοντας πρόληψης», «Ο ρόλος της εργασίας στην πρόληψη», «Πολιτισμός: βασικός παράγοντας πρόληψης», «Τα ΜΜΕ στο ρόλο της πρόληψης», «Η νομοθετική πραγματικότητα». Θα συμμετάσχουν επιστήμονες που ασχολούνται με τα ναρκωτικά, γιατροί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ