Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
«Πινγκ - πονγκ» μεταξύ δήμου - ΥΠΕΧΩΔΕ

Συνεχίζεται το ...«πινγκ - πονγκ» ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και ΥΠΕΧΩΔΕ, αναφορικά με την τύχη του «κτήματος Θων», αφού κανείς από τους δύο αρμόδιους φορείς δεν αναλαμβάνει να πάρει μια γενναία απόφαση για τη σωτηρία του. Αντιθέτως, με τη στάση και την πολιτική τους όλο αυτό το διάστημα προωθούν τα σχέδια του Μπ. Βωβού να οικοπεδοποιήσει και το υπόλοιπο μέρος του κτήματος, χτίζοντας άλλο ένα γυάλινο μεγαθήριο και υπόγειο γκαράζ 400 θέσεων.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του ο Κ. Λαλιώτης για άλλη μια φορά επιρρίπτει ευθύνες στον Δ. Αβραμόπουλο και τη διοίκησή του για την απόφασή του να παραδώσει τον εναπομείναντα ελεύθερο χώρο στον Μπ. Βωβό, σε περίπτωση που το ΥΠΕΧΩΔΕ αρνηθεί να αναλάβει το πλήρες κόστος της απαλλοτρίωσης της περιοχής εντός 10 ημερών. Ο Κ. Λαλιώτης εμμένει, μέσω της επιστολής του, στα 2 δισ. που είχε δεσμευτεί ότι θα δώσει για το χώρο και καλεί τη διοίκηση του δήμου να πράξει το ίδιο. Τέλος ισχυρίζεται ότι έχει ήδη προωθήσει σχέδια για να γίνει όλη η περιοχή πράσινο.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής είναι, από την πλευρά τους, έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και επισημαίνουν με ανακοινώσεις ότι ο αγώνας για τη διάσωση όλου του Θων θα συνεχιστεί. Ετσι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Α. Αμπελοκήπων και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων συνδιοργανώνουν μεθαύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του 7ου Διαμερίσματος (Πανόρμου 59) συγκέντρωση - σύσκεψη συλλόγων και κατοίκων της περιοχής για να αποφασίσουν την παραπέρα στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ