Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Οργιο» για το Ολυμπιακό Χωριό

Ανακηρύχτηκαν οι προσωρινοί μειοδότες για τις τέσσερις εργολαβίες του έργου

«Αν πάρει κανείς υπόψη του τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών - έλεγε χτες στο «Ρ» άνθρωπος που έχει πλήρη γνώση του θέματος - οι όμιλοι αυτοί μπορεί και να μην ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού». Σύμφωνα πάντως με τα δεδομένα που υπάρχουν, μεταξύ αυτών που ουσιαστικά πληρούν τις... «προϋποθέσεις» του διαγωνισμού συγκαταλέγονται οι εξής όμιλοι: «Ελληνική Τεχνοδομική», «ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ», «ΑΕΓΕΚ», «ΑΒΑΞ» και «ΓΕΚΑΤ - ΓΝΩΜΩΝ» - (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 15.2.2001).

***

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από ρεπορτάζ του «Ρ» μία ημέρα μετά τη δημοσίευση του διαγωνισμού για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, καθώς η αρμόδια επιτροπή της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ», ανακήρυξε τους προσωρινούς μειοδότες για τις τέσσερις εργολαβίες του έργου.

Συγκεκριμένα:

  • για την πρώτη εργολαβία προσωρινός μειοδότης ανακηρύχτηκε η κοινοπραξία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΕ - ΑΛΤΕ - ΓΕΚΑΤ».
  • για τη δεύτερη εργολαβία η κοινοπραξία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ - ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ».
  • για την τρίτη εργολαβία η κοινοπραξία «ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ - ΣΙΓΑΛΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ».
  • και για την τέταρτη εργολαβία η κοινοπραξία «ΑΒΑΞ ΑΕ - ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ - ΓΕΚ ΑΕ».

Το παρασκήνιο οργίασε όλες τις προηγούμενες μέρες, αφού ορισμένες εταιρίες (σ.σ. οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές), είχαν συμφωνήσει να υποβληθούν συνολικά 10 προσφορές. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να τα βρουν μεταξύ τους και έτσι υποβλήθηκαν 15 προσφορές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποβληθούν συνολικά 10 ενστάσεις, προκειμένου να μείνουν όσοι... έπρεπε, για να μοιραστούν μεταξύ τους το έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ» στις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη..!

Οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης και επιχειρηματιών είχαν σαν αποτέλεσμα οι εκπτώσεις που συμπεριλαμβάνονται στις προσφορές να είναι ελάχιστες, κάτι που όπως εκτιμούν ειδικοί «θα εκτοξεύσει το κόστος του έργου στα ύψη». Απ' ό,τι φαίνεται το ποσό των 120 δισ. δρχ. που ήταν η αρχική εκτίμηση θα ξεπεραστεί κατά πολύ. Κόστος που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους - δικαιούχους του ΟΕΚ.

Η υπογραφή των οριστικών συμβάσεων με τους αναδόχους υπολογίζεται να γίνει στα τέλη Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ