Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι υποχρεώσεις των ΕΛΤΑ

Τις υποχρεώσεις των ΕΛΤΑ προβλέπει συμβόλαιο που υπέγραψε η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών και η διοίκηση του δημόσιου ταχυδρομείου. Τα ΕΛΤΑ υποχρεούνται να παρέχουν σε όλη την επικράτεια ταχυδρομικές υπηρεσίες ποιότητας, σε προσιτές τιμές, όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Οι υποχρεώσεις του προβλέπονται βασικά από το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, που ορίζει το δημόσιο ταχυδρομείο ως φορέα παροχής της λεγόμενης καθολικής υπηρεσίας. Τις ίδιες υποχρεώσεις θα έχει και όποιος ιδιώτης κριθεί ότι μπορεί να προσφέρει ταχυδρομικές υπηρεσίες, σε όλους τους Ελληνες, στο σύνολο της επικράτειας.

Πρόσφατα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων κωδικοποίησε τις υποχρεώσεις ως εξής:

Υποχρεούται μιας περισυλλογής και μιας κατ' οίκον διανομής για κάθε πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) όλες τις εργάσιμες ημέρες και τουλάχιστον για πέντε ημέρες τη βδομάδα, με εξαίρεση μικρούς οικισμούς σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Εξασφαλίζει επαρκή αριθμό ταχυδρομικών γραφείων, ταχυδρομικών πρακτορείων, αγροτικών διανομέων, γραμματοθυρίδων και γραμματοκιβωτίων σε όλη την επικράτεια. Τοποθετεί ένα γραμματοκιβώτιο τουλάχιστον, για την περισυλλογή της αλληλογραφίας σε κάθε οικισμό στις αγροτικές περιοχές. Και ένα τουλάχιστον για κάθε χίλιους κατοίκους στις αστικές περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ