Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση και στους εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης

Περιοδεία του Αγάπιου Σαχίνη στο Εργοτάξιο Κατασκευών του Δήμου Θεσσαλονίκης

H επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλους τους εργαζόμενους και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί δίπλα τους, για να αποτραπούν τα μέτρα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης, μιλώντας στο προσωπικό του Εργοταξίου Κατασκευών του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Μαρτίου, το οποίο επισκέφθηκε με στελέχη της παράταξης.

Ο Αγ. Σαχίνης επισήμανε ότι σήμερα οι εργαζόμενοι δέχονται μια επίθεση στα δικαιώματά τους. «Η ΤΑ δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με την αποκομιδή των σκουπιδιών και την επιβολή πρόσθετων φόρων, όπως γίνεται στις μέρες μας, αλλά να σταθεί δίπλα στο λαό, τους εργαζόμενους, να βοηθήσει στη συσπείρωση και πάλη για τη λύση των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν», υπογράμμισε. Κάλεσε τους εργαζόμενους όλοι μαζί να αντιδράσουν αποφασιστικά, να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 26ης Απρίλη και να δώσουν τη συνέχεια που χρειάζεται με το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, ώστε ο αγώνας να έχει αποτελέσματα. Συμπλήρωσε ότι δε θα πρέπει να ακούνε τις διάφορες σειρήνες που τους καλούν σε «διάλογο», γιατί αυτός και στημένος είναι, αλλά κυρίως θα χρησιμοποιηθεί για να σταματήσουν οι αγώνες και να εφαρμόσουν κυβέρνηση και άρχουσα τάξη την πολιτική τους χωρίς αντιστάσεις.

Επίσης ο Αγ. Σαχίνης τόνισε πως σήμερα όλο και περισσότερο η ΤΑ αλλάζει χαρακτήρα και από λαϊκός θεσμός μετατρέπεται σε «εργαλείο» εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής σε διάφορους τομείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε, οι ιδιωτικοποιήσεις, με τη διείσδυση των εργολάβων σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στα έργα του Δήμου (σήμερα αυτό ξεπερνά το 70%) και την παράλληλη απαξίωση των διευθύνσεων και των υπηρεσιών του δήμου.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε, στάθηκαν στο τεράστιο έργο που επιτελεί το συγκεκριμένο τμήμα κατασκευών, και ευχαρίστησαν τον Αγ. Σαχίνη γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, είναι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που επισκέπτεται συχνά το συνεργείο και αγωνίζεται για τη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ