Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Κυβέρνηση και δημοτική αρχή ξεπουλούν την περιοχή

Βορά στους μεγαλοεπιχειρηματίες παραδίδει η κυβέρνηση το χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού και την παραλία του Σαρωνικού, με την ανοχή και στήριξη της Δημοτικής Αρχής. Τα κυβερνητικά σχέδια, που αναμένεται να αλλάξουν δραματικά την ευρύτερη περιοχή, τα επόμενα χρόνια, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η «Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό».

Οπως υπογραμμίζει η παράταξη, ήδη ο ΕΟΤ έχει προχωρήσει στην προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος σε μεγαλοεπιχειρηματίες για την κατασκευή τεράστιου συνεδριακού - εκθεσιακού κέντρου, χωρητικότητας 10 έως 12.000 ατόμων, στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού. Την ίδια ώρα - τονίζει η «Δημοτική Συνεργασία» στην ανακοίνωσή της - ο αριθμός των ολυμπιακών έργων που θα γίνουν στην περιοχή αυξάνεται σημαντικά, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιες θα είναι η χρήσεις γης μετά τους αγώνες, ενώ τα τελευταία σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για: νέους οικισμούς, εμπορικά κέντρα και επαγγελματικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και διέλευση από το χώρο της λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας (σήραγγα Υμηττού), του μετρό και του τραμ. «Είναι να απορεί κανείς πού θα γίνει τελικά το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης», όπως διατείνεται η κυβέρνηση - «αναρωτιέται» η «Δημοτική Συνεργασία».

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα σχέδια που αναμένεται να αλλάξουν προς το χειρότερο τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχή. Οπως προειδοποιεί η παράταξη: Ιδιωτικοποιούνται οι πλαζ του ΕΟΤ, της Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρκιζας, Αλίμου, καθώς και οι μαρίνες Βουλιαγμένης, Αλίμου, Φλοίσβου και Ζέας. Για τον Αγιο Κοσμά εκπονούνται οι μελέτες για το Ολυμπιακό Ιστιοπλοϊκό Κέντρο που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα χρησιμοποιηθεί ως μαρίνα σκαφών αναψυχής, συνοδευόμενη από τουριστικές εγκαταστάσεις, εμπορικά καταστήματα, και άλλα, στη χερσαία της ζώνη. Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία για να μπορέσει να συμβαδίσει με την επιχειρηματική αξιοποίηση - δηλαδή το ξεπούλημα - όλης της παραλιακής ζώνης του Ελληνικού, η οποία βρίσκεται στην κυριότητά του. Νέες ξενοδοχειακές μονάδες (15.000 κλίνες) σχεδιάζεται να κατασκευαστούν σε όλη την Αττική μετά την άρση του χαρακτηρισμού της ως «κορεσμένης» από ξενοδοχεία περιοχής. Μόνο στις εκτάσεις του ΕΟΤ που βρίσκονται στην παραλία του Σαρωνικού έχουν υποβληθεί προς έγκριση 3.350 νέες κλίνες, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές ο Αγ. Κοσμάς και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Αχνα η Δημοτική Αρχή

Την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή του Γ. Ευφραιμίδη, «όχι μόνο δε δείχνει την παραμικρή προθυμία να βοηθήσει στην οργάνωση της αντίστασης στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνηση - όπως καταγγέλλει η παράταξη - αλλά φτάνει στο σημείο να βάλει και ανοιχτά πλάτη στην κατασκευή του συνεδριακού κέντρου και στην ανάθεση σε ιδιώτες της διαμόρφωσης και εκμετάλλευσης ενός τμήματος του χώρου του αεροδρομίου, με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης». Στη δε παραλία του Αγίου Κοσμά - συνεχίζει η παράταξη - η Διοίκηση του δήμου στηρίζει με κάθε μέσο το νυχτερινό κέντρο του επιχειρηματία Ρέστη, το γνωστό για τους μπράβους του, «Πρίβιλετζ».

Τέλος, η «Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό», υπογραμμίζει ότι κόντρα σε αυτά τα σχέδια υπάρχουν μαζικοί φορείς και απλοί πολίτες, έτοιμοι να αναλάβουν δράση, για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται και η παράταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ