Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνωστισμός «συμβούλων» στα Βαλκάνια

Ισχυρός πόλος έλξης για πρώην ανώτατους κυβερνητικούς, και όχι μόνον, Ευρωπαίους αξιωματούχους γίνονται το τελευταίο διάστημα τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς πρώην πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι της Κομισιόν ή και επικεφαλής του ΔΝΤ επιλέγουν να συνεχίσουν να κινούν τα νήματα στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης της περιοχής σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αυτή τη φορά από τη θέση του ...άμισθου συμβούλου.

Για παράδειγμα, θέση ...άμισθου συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης σε ζητήματα που αφορούν στη διαδικασία ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ, ανέλαβε από τις 21 Οκτώβρη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην επίτροπος της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης, Φράνκο Φρατίνι.

Το Σεπτέμβρη είχε αναλάβει θέση οικονομικού συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν.

Στις αρχές Οκτώβρη επιβεβαιώθηκε πως ρόλο συμβούλου της αλβανικής κυβέρνησης με βασικό στόχο την προώθηση ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ αλλά και τον πολιτικό «εκσυγχρονισμό» του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» του πρωθυπουργού Εντι Ράμα ανέλαβε και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ. Οχι αμισθί, όπως εμφανίζονται να δηλώνουν οι δύο προηγούμενοι, αλλά με «χορηγό» κάποιους «διεθνείς οργανισμούς» που παραμένουν άγνωστοι, καθώς το 467μελές πελατολόγιό του συμπεριλαμβάνει ηχηρά ονόματα του παγκοσμιοποιημένου μεγάλου κεφαλαίου, όπως την «JP Morgan Chase», «Zurich Financial Services»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ