Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟ
Σύνοδος υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας

Στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος.

Στην ατζέντα των συζητήσεων των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ θα βρεθεί η κατάσταση σε Αφγανιστάν, Λιβύη και Συρία, ενώ σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ θα ληφθούν «σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Συμμαχίας», ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2014.

Πρωταρχική επιδίωξη των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της «πολυεθνικής συνεργασίας» τους, στη βάση του ιμπεριαλιστικού δόγματος της «έξυπνης άμυνας», που στοχεύει στην ενίσχυση της κοινής δράσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Η «έξυπνη άμυνα» βασίζεται σε τομείς δυνατοτήτων όπως: Πυραυλική άμυνα, ανταλλαγή πληροφοριών, διατήρηση ετοιμότητας, κοινή εκπαίδευση και προετοιμασία δυνάμεων.

Ο Δ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας σε υπουργικό επίπεδο, με τη συμμετοχή του Ρώσου υπουργού Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ