Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την απελευθέρωση της Λάρισας οργανώνουν οι Οργανώσεις Πόλης του ΚΚΕ στη Λάρισα και το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, αύριο, Τετάρτη 23 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που έγινε με έφοδο των δυνάμεων του ΕΛΑΣ στις 19 Οκτώβρη του 1944. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην πόλη και μίλησαν οι Γ. Παπανδρέου, γγ του Παραστήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και ο Μ. Τσιώνας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Ακόμα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», την Παρασκευή 25 Οκτώβρη, στις 8.00 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Αλλες εκδηλώσεις

-- Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα την 28η Οκτωβρίου και «την Ιστορία που έγραψε ο λαός», αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου).

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Γυναικών Ρετζικίου και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Μάνος Λοΐζος» οργανώνουν προβολή της ταινίας «Ο αληθινός φασισμός» του Μιχαήλ Ρομ, αύριο, Τετάρτη στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων.

-- Εκδήλωση - αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου με θέμα «Ο φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον...» διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ) την Παρασκευή 25 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Θα μιλήσει ο Θόδωρος Αυγήτας με θέμα «Η 28η Οκτωβρίου 1940 και όψεις του σύγχρονου φασισμού». Θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του Αλέν Ρενέ «Νύχτα και καταχνιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ