Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλίες στα σχολεία για την επέτειο

Πλούσιο υλικό για την προετοιμασία της σχολικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Ετσι, στην ιστοσελίδα http://www.edupame.gr/ οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μπορούν να βρουν άρθρα, ντοκουμέντα, προτάσεις καλλιτεχνικών έργων κ.ά.

Παράλληλα, αξιόλογες πρωτοβουλίες μπροστά στην επέτειο παίρνουν εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία, καθώς και μαθητές.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου και ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χίου οργανώνουν αντιφασιστική βδομάδα στα σχολεία, από χτες 21 έως 25 Οκτώβρη. Στη Ζάκυνθο, η βδομάδα αυτή θα κορυφωθεί την Παρασκευή 25 Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ, με αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην παλιά Νομαρχία. Αντίστοιχα, στη Χίο, η βδομάδα θα κορυφωθεί την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο με εκδήλωση με θέμα: «Το φαινόμενο του φασισμού και ο διαπαιδαγωγικός ρόλος του δασκάλου στο σχολείο» και ομιλητή τον Αθανάσιο Αλεξίου, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με αφορμή την εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας την Παρασκευή 25 Οκτώβρη, η Επιτροπή Αγώνα της σχολής πήρε την πρωτοβουλία να ανεβάσει το θεατρικό έργο «Η Αθήνα παλεύει», το οποίο είναι γραμμένο τα χρόνια της Κατοχής από τον Χάρη Σακελαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ