Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία που βασίζεται στον τρομονόμο

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η ψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων ένας αριθμός στελεχών θα κατηγορηθεί για τις κακουργηματικές πράξεις της ένταξης σε «εγκληματική οργάνωση» και για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές πράξεις» με βάση τις προβλέψεις που υπάρχουν στο γνωστό ως «τρομονόμο».

Η τροπολογία όπως διαμορφώθηκε τελικά προβλέπει ότι την τελική απόφαση θα την παίρνει η Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία 151 βουλευτών και όπως έχουν ήδη δηλώσει τη στηρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Το ΚΚΕ, όπως είναι γνωστό, δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών». Αιτιολογώντας αυτή τη θέση η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε: «Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να σας βοηθήσουμε να ενισχύσετε το νομικό σας οπλοστάσιο, το οποίο είναι ήδη ενισχυμένο με τον τρομονόμο. Το νομικό σας οπλοστάσιο, βάσει του οποίου και αδυνατίζει ο αγώνας κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του εθνικοσοσιαλισμού, του φασισμού κ.τ.λ., και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η ίδια αυτή τροπολογία, που θα γίνει νόμος, να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εργατικού - λαϊκού κινήματος». Ξεκαθάρισε ότι οι όποιες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δεν καθησυχάζουν και κατήγγειλε πως στόχος είναι να εξισωθεί η κρατική καταστολή, η βία, το καθεστώς της εκμετάλλευσης, αλλά ακόμη και η ναζιστική αντίληψη και πρακτική, με την ταξική πάλη, με τη γενική πολιτική απεργία, με τις καταλήψεις, με τη λαϊκή εξέγερση ή με την κοινωνική επανάσταση. Προειδοποίησε ωστόσο κάθε ...ενδιαφερόμενο: «Μη νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους νόμους εναντίον μας».

  • Αίτημα για άρση ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή. Αφορμή δηλώσεις του για τον δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτα, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ