Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα οι «ανεξάρτητοι»

Στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα προχωρήσουν οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι είτε έχουν αποχωρήσει ή έχουν διαγραφεί από τα κόμματα με τα οποία εξελέγησαν στις εκλογές του 2012.

Οι 11 βουλευτές, κάποιοι από τους οποίους έχουν προχωρήσει και στη δημιουργία νέων κομμάτων, πήραν την έγκριση από το νομικό τμήμα της βουλής για τη σύσταση ΚΟ μετά από κοινό αίτημά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα της ΚΟ θα είναι «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» και σ' αυτήν θα συμμετάσχουν οι βουλευτές: Ν. Νικολόπουλος (από το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας»), Αν. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης (από τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα), Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη «Νέα Μέρα»), Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστατίδης (από την «Κοινωνία Πρώτα») καθώς και οι Μ. Ανδρουλάκης, Γ. Κασαπίδης και Μ. Μπόλαρης.

Οπως υποστηρίζουν, οι 11 βουλευτές προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση των νομοσχεδίων και σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, αλλά και να μπορούν να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ωστόσο, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι κινήσεις όπως αυτή γίνονται σε συνθήκες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, με σενάρια για συνεργασίες ανάμεσα σε κόμματα, ή στελέχη κομμάτων, προκειμένου να προκύψει εναλλακτική λύση στην αστική διαχείριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ