Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Συντήρηση της εσωτερικής αντιπαράθεσης

Συντηρείται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ που οδεύει προς το δεύτερο τακτικό της συνέδριο στις αρχές Δεκέμβρη. Χτες, ο Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ υπερασπίστηκε την επιλογή για «συγκρότηση του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού» που, όπως είπε, «δε θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, αλλά ούτε και ερήμην των πολιτικών στοιχείων που πρέπει να συνυπολογίζουμε».

Αναφερόμενος στην «πρωτοβουλία των 58» απέρριψε και πάλι κάθε σκέψη συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ, κατηγορώντας τους «58» ότι «προσπερνούν αδιάφορα την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική» και πως ουσιαστικά πιέζουν για κοινό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Αριστεράς, τη στιγμή που «το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή συγκεκριμένη πολιτική του έκφραση έχει κάνει προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ και μάλιστα προγραμματική συμφωνία με στρατηγική βάθους».

Την ίδια ώρα, ο Γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης που, για πρώτη φορά, εξέφρασε έντονα τη διαφωνία του με τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υπερασπίστηκε τις απόψεις του, λέγοντας πως είναι και δική του στρατηγική επιδίωξη η ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας, όμως «εάν όμως αύριο πρωί μου ζήταγε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε έναν διάλογο για το μέλλον αυτής της χώρας, για τις πολιτικές προτάσεις διεξόδου, αύριο το πρωί θα ήμουν στην καρέκλα δίπλα του και θα συζήταγα».

Εμμέσως κατηγόρησε ξανά την ηγεσία του κόμματος ότι με τις επιλογές που κάνει δίνει την εντύπωση πως η ΔΗΜΑΡ είναι «ένα κόμμα κλειστό, κόμμα εργαστηρίου» και συμπλήρωσε «η ένστασή μου εμένα είναι ότι (...) δείχνουμε την εικόνα ενός κλειστού κόμματος αφήνοντας άλλους χώρους να οργιάζουν σε επίπεδο διαλόγου», διευκρινίζοντας πως την απουσία της ΔΗΜΑΡ εκμεταλλεύεται το ΠΑΣΟΚ και επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο καυγάς είναι για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο. Ο Σπ. Λυκούδης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η σύγκρουση θα κορυφωθεί στο συνέδριο όπου θα είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα μόνο εφόσον το συνέδριο λάβει αποφάσεις που μπορεί να υπηρετήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ