Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Ερευνούν νέα παράνομη διακίνηση ακατάλληλου κρέατος

Νέα, παράνομη διακίνηση ακατάλληλου κρέατος (αλόγου) εντοπίστηκε στη Γαλλία, όπου οι αρχές ερευνούν καταγγελίες για την πώληση αλογίσιου κρέατος από φαρμακευτικές εταιρείες που προηγούμενα το χρησιμοποίησαν για πειράματα, παρασκευή φαρμάκων, αλλά και σε κέντρα ιππασίας. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται η φαρμακοβιομηχανία Sanofi που, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Liberation», αφού χρησιμοποίησε περίπου 200 άλογα για την παρασκευή ορών, τα παραχώρησε σε έμπορο αλόγων για να προωθηθούν στην αγορά από άλλον μεσάζοντα. Ο αρμόδιος Γάλλος υπουργός είπε ότι σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να ειπωθεί αν αυτή η διακίνηση έχει θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, ωστόσο πηγές που παρακολουθούν από κοντά την πορεία των ερευνών ισχυρίζονται ότι η υπόθεση είναι πιο σοβαρή από την υπόθεση Spaghero (πέρσι το Φλεβάρη η συνώνυμη εταιρεία διακινούσε αλογίσιο κρέας ως βοδινό).

Τα άλογα διοχετεύθηκαν στην αγορά μετά από πλαστογράφηση ή εξαφάνιση των κτηνιατρικών τους πιστοποιητικών. Χτες το πρωί, περίπου 100 αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στη νότια Γαλλία, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν περίπου 20 άνθρωποι.

Η Sanofi Pasteur γνωστοποίησε από τη μεριά της ότι την τελευταία τριετία έχει ξαναπουλήσει 200 περίπου άλογα π.χ. σε κτηνιατρικές σχολές, εργαστήρια κ.τ.λ. Τα ζώα δεν παρουσίαζαν κανέναν κίνδυνο για την κατανάλωση, ισχυρίστηκε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι στα πιστοποιητικά πώλησης που τα συνόδευαν διεκρινιζόταν ότι δεν προορίζονται για κατανάλωση όχι γιατί υπήρχε κίνδυνος, αλλά για μεγαλύτερη προφύλαξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ