Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
70 νεκροί από επιθέσεις σε μία μέρα...

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Από τα πιο αιματηρά 24ωρα των τελευταίων μηνών ήταν το περασμένο στο Ιράκ, καθώς από βομβιστικές και άλλες επιθέσεις στα περίχωρα της Βαγδάτης, στη Μοσούλη και στο Τικρίτ προκλήθηκε συνολικά ο θάνατος τουλάχιστον 70 ατόμων και ο τραυματισμός πολλών δεκάδων άλλων. Τα περισσότερα θύματα ήταν Σιίτες Μουσουλμάνοι.

Μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκε από τη διπλή έκρηξη δύο παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων στο νότιο προάστιο της Βαγδάτης Αλ Ρασίντ. Από την ισχυρότατη έκρηξη σκοτώθηκαν 34 Σιίτες Μουσουλμάνοι που ήθελαν να μεταβούν στην Καρμπάλα για προσκυνηματικούς λόγους και τραυματίστηκαν άλλοι 55.

Αλλο λουτρό αίματος σημειώθηκε νωρίτερα στη Μουσούλη, όταν ομάδα ενόπλων πυροβόλησε κατά λεωφορείου που μετέφερε Σιίτες προσκυνητές πάλι με τελικό προορισμό την Καρμπάλα, σκοτώνοντας 11 και τραυματίζοντας άλλους οκτώ.

Οπως σημειώνει σε τηλεγράφημά του το «Ασοσιέιτεντ Πρες», από τις αρχές του μήνα ως χτες τουλάχιστον 288 σκοτώθηκαν σε διάφορες επιθέσεις στην επικράτεια του Ιράκ. Το περασμένο 24ωρο θεωρείται το αιματηρότερο από τις 27 Οκτώβρη οπότε είχαν σκοτωθεί τη συγκεκριμένη μέρα σε όλο το Ιράκ στη διάρκεια διάφορων επιθέσεων 71 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ