Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Προκλήσεις Τουρκίας, ΟΗΕ στα Κατεχόμενα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Στα κατεχόμενα της Κύπρου βρέθηκε το Σάββατο ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούντογλου, και είχε συναντήσεις με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ντερβίς Ερογλου, προκαλώντας, για άλλη μια φορά, και μιλώντας για συνομιλίες «δύο κρατών», ζήτημα που προκάλεσε την αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Επίσης, στα Κατεχόμενα σε μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη, ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ συνάντησε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου στη λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας. Οπως μεταδόθηκε από τα Κατεχόμενα, η συνάντηση, η οποία διήρκεσε για πάνω από μισή ώρα, ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ και μετά το τέλος της δεν υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στο γραφείο του ΟΗΕ στην Κύπρο για παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και το ίδιο θα κάνει και ο μόνιμος αντιπρόσωπος στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Σημειώνεται ότι τα γεγονότα σημειώνονται ενώ αναθερμαίνεται ένα νέο «σχέδιο Αναν» και με ευθύνη της σημερινής κυπριακής κυβέρνησης, για «λύση» του Κυπριακού στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ