Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Κινητοποιήσεις με υπόβαθρο την κρίση

ΡΩΜΗ.--

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Ρώμη και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας με συμμετοχή μικρομεσαίων κυρίως στρωμάτων που καταστρέφονται από την κρίση. Συμμετέχουν οδηγοί φορτηγών, μικροβιοτέχνες, μικροί επιχειρηματίες και αγρότες προβάλλοντας κυρίως συνθήματα κατά των «διεφθαρμένων πολιτικών, των κλεφτών και των ανίκανων». Το επονομαζόμενο και «κίνημα της τσουγκράνας» δίνει πρόσφορο έδαφος στη δράση εθνικιστών και φασιστών όπως η Forza Nuova στο Βορρά και η Casa Pound στο νότο, που εχθρεύονται το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και δημαγωγούν χωρίς να αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου.

Οι κινητοποιήσεις, που έχουν τα χαρακτηριστικά του αποπροσανατολιστικού κινήματος των «αγανακτισμένων», προβάλλονται ιδιαίτερα από τα αστικά ΜΜΕ, την ίδια στιγμή που θάβονται κινητοποιήσεις που διοργανώνουν αγωνιστικά συνδικάτα, όπως η Ενωση Συνδικάτων Βάσης, που συσπειρώνεται στην ταξική γραμμή της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, τα οποία αντιτίθενται στα αντιλαϊκά μέτρα, στη φοροληστεία και τις περικοπές. Επίσης, σε κινητοποιήσεις προχώρησαν την προηγούμενη βδομάδα και φοιτητές στη Ρώμη, που αντιμετώπισαν την αστυνομική καταστολή.

Αναφερόμενο σε ανακοίνωσή του στις κινητοποιήσεις των μικροαστικών στρωμάτων, το κόμμα Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά, ΚΚ Ιταλίας, που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, αφού αποκαλύπτει το χαρακτήρα του «κινήματος της τσουγκράνας», αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρομεσαία στρώματα και θέτουν, όπως υπογραμμίζει, «το ζήτημα της ανάγκης να οργανωθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης σε συμμαχία με αυτά τα στρώματα», καταλήγοντας ότι «η μόνη λύση σήμερα είναι μια Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στον καπιταλισμό, για μια πραγματική επανάσταση, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ