Παρασκευή 10 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δουλεύουν συστηματικά

Δεν είναι βέβαια ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται με στόχο να καλλιεργηθεί «ευρωπαϊκή συνείδηση» στο σχολείο. Το υπουργείο Παιδείας έχει εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να επιμορφωθούν στην προπαγάνδα υπέρ της ΕΕ στο σχολείο μέσα από το πρόγραμμα, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας, «Jean Monnet» (που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Αθήνας) με τίτλο «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ενωση στο Σχολείο».

Το πρόγραμμα ουσιαστικά έρχεται να ενισχύσει αυτό που ήδη γίνεται με το περιεχόμενο του σχολείου που διαπνέεται από την προπαγάνδα για την ΕΕ. Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι θεματικών ενοτήτων όπως:

- «Πώς θα ενσωματώσετε την Ευρώπη σε όλα τα μαθήματα σπουδών» ή

- «Διατηρώντας το ενδιαφέρον των μαθητών για την ΕΕ: Συνδυάζοντας καινοτόμες μαθησιακές τεχνικές με τη μελέτη της ΕΕ».

Πέρσι, το Πανεπιστήμιο Πειραιά πραγματοποίησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα BEST (Bringing Europe to School Teachers), στο τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του, στο πλαίσιο του προγράμματος «Jean Monnet» «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ενωση στο Σχολείο», που έχει στόχο «να φέρει την Ευρώπη στους Δασκάλους» και κατά συνέπεια στους μαθητές, όπως αναφέρεται.

Παράλληλα βέβαια τρέχουν και μέσα στα σχολεία ευρωπαϊκά προγράμματα και κυκλοφορούν φυλλάδια για την προπαγάνδιση της ΕΕ, τη στιγμή μάλιστα που διάφοροι φωνάζουν «έξω τα κόμματα από τα σχολεία». Προφανώς για να μείνει μέσα σε αυτά και μέσα στις συνειδήσεις των μαθητών μόνο ο «μονόδρομος» της σύνδεσης της μοίρας του λαού με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ