Παρασκευή 10 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση βιομηχάνων για το Κυπριακό

Εκπρόσωποι του κεφαλαίου της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, με κοινή διακήρυξή τους, εκφράζουν την απόλυτη στήριξή τους στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, η Τουρκική Ενωση Βιομηχάνων «Tusiad», η Ελληνοκυπριακή Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων και η τουρκοκυπριακή ISAD, με μέλη των διοικήσεών τους, συναντήθηκαν την Τετάρτη, στην Πράσινη Γραμμή, στο ξενοδοχείο «Λήδρα Πάλας» και έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή διακήρυξή τους.

Εγνοια των βιομηχάνων είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για να διευκολυνθούν οι μπίζνες τους, πράγμα που επιδιώκουν και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που περιλαμβάνουν και την Κύπρο και στους οποίους συμμετέχει και η σημερινή κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη. Το νέο «σχέδιο Ανάν», ντε φάκτο διχοτόμησης του νησιού, που προωθείται βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα και στις δύο κοινότητες του νησιού, εξυπηρετεί όμως τα μονοπωλιακά συμφέροντα που ορέγονται τον πλούτο της περιοχής.

Η πρόθεση των εκπροσώπων του κεφαλαίου αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στη διακήρυξή τους. Σημειώνουν, μεταξύ άλλων, «οι τέσσερις οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι μία λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα δημιουργήσει μια υψηλού επιπέδου οικονομική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ