Παρασκευή 10 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Ξανά στον αφρό η αντιπαράθεση

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ έριξε χτες ο βουλευτής και ως πρότινος Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Σπ. Λυκούδης, επικρίνοντας τον Φ. Κουβέλη για την απουσία του απ' την εκδήλωση για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» δήλωσε: «Η μέρα έκρυβε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και η πολιτική ηγεσία της χώρας, στο σύνολό της, έπρεπε να είναι παρούσα. Ακόμα περισσότερο, όσοι πολιτικοί ηγέτες πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Επομένως, θα ήθελα κι εγώ ο πρόεδρος του κόμματός μου να είναι παρών σε αυτή την εκδήλωση...».

Αρνητικά σχολίασε και την απουσία του Αλ. Τσίπρα επισημαίνοντας ως αντίφαση την απουσία «την ώρα που πιστεύει και υποστηρίζει ότι είναι ένας πολιτικός σχηματισμός, ο οποίος πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Με το βλέμμα στραμμένο στις γενικότερες ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος, πρόσθεσε: «Είδαμε, χτες, την πολιτική ηγεσία της χώρας να έχει μια αυτοκαταστροφική παρουσία (...) Είναι απογοητευτικό (...) Υπάρχει μια έμφυτη ανικανότητα στο χώρο (...) Βρίσκει τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού αμήχανο και ανίκανο να συντονιστεί και να συνεννοηθεί... Οφειλαν οι κατεξοχήν ευρωπαϊκές δυνάμεις, αυτή την ώρα, να έχουν άλλο βηματισμό».

Ο Σπ. Λυκούδης είπε ακόμα ότι «χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες και γενναίες προσεγγίσεις σε αντίστοιχες γενναίες πρωτοβουλίες (...) Ελπίζω ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς θα σκεφτεί τις σοβαρές ιστορικές υποχρεώσεις που έχει και θα προσπαθήσει να συνεννοηθεί».

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των «58» αν και τη χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα», δήλωσε πως «δεν έχει στις προοπτικές της να μετασχηματιστεί σε πολιτικό σχηματισμό», αλλά «δική της πολιτική φιλοδοξία - απ' ό,τι ξέρω - είναι να προσπαθήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε όλες οι δυνάμεις του χώρου της κεντροαριστεράς να μπορέσουν να συνδιαλλαγούν και να κινηθούν προς τα μπρος».

Στο μεταξύ, την κόντρα μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας τροφοδοτούν φήμες περί του προσώπου που θα υποδείξει ο Φ. Κουβέλης για τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ αλλά και για τις σκέψεις που φέρεται να κάνει να μην έχουν τη δυνατότητα οι βουλευτές να εκλεγούν στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή, «σενάριο» που κατά τη μειοψηφία φωτογραφίζει τον Σπ. Λυκούδη.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης δήλωσε πως «ούτε απόφαση έχει ληφθεί, ούτε κάποια απόφαση αποκλεισμού» αλλά «από την άλλη μεριά, αφού υπήρξαν χωριστά ψηφοδέλτια, προφανώς πρέπει ο κ. Κουβέλης να δει τις ισορροπίες, να πάμε σε ένα λειτουργικό όργανο, διότι πάμε σε ένα δύσκολο εξάμηνο. Πάμε σε εκλογές διπλές, τριπλές, δεν ξέρω...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ