Παρασκευή 10 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Κοινές ασκήσεις με τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Κοινές ασκήσεις με τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
Πληθαίνουν οι «επισκέψεις» Αμερικανών στρατιωτικών στην Ελλάδα, για να διεξάγουν κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, δείγμα κι αυτό του πόσο βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, από τις 5 Γενάρη και έως τις 19 του μήνα, διεξάγεται από το ΓΕΑ «Διμερής Ασκηση Ελλάδος - ΗΠΑ», συγκεκριμένα μεταξύ τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (μονάδες της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων που ανήκει στο ΓΕΕΘΑ) και τμημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (κομάντος και μέσα της σμηναρχίας 352nd Special Operations Group).

Οι δραστηριότητες της άσκησης απλώνονται στον όρμο της Ελευσίνας, στην περιοχή των Μεγάρων και στο πεδίο βολής «Καράβια». Αντικείμενα εκπαίδευσης είναι η εκτέλεση αλμάτων μέρα και νύχτα, η συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου μέρα και νύχτα, η συσκευασία και ρίψη φόρτου διαφορετικών τύπων μέρα και νύχτα.

Κατά πληροφορίες, η συνεκπαίδευση των Ελλήνων και των Αμερικανών κομάντος περιλαμβάνει διάσωση πιλότων σε εχθρική περιοχή μετά από πτώση μαχητικού αεροσκάφους, παροχή πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης, εκτέλεση καταρρίχησης «fast rope» και εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα, αλλά και ελεύθερης πτώσης. Τα άλματα θα πραγματοποιηθούν μέρα και νύχτα, πιθανότατα στον Ασπρόπυργο, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας θα γίνουν και καταδύσεις με σενάριο άσκησης τη διείσδυση σε εχθρικά εδάφη, αλλά και την «εξουδετέρωση απειλής».

Από ελληνικής πλευράς φέρονται να συμμετάσχουν στελέχη από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), τη Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ), τη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2 ΜΑΛ), το 575 Τάγμα Πεζοναυτών (575 Τ/ΠΝ), τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) και το 865 Τάγμα Εναέριου Ανεφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ).

Απ' την πλευρά των Αμερικανών, η 352η σμηναρχία Ειδικών Επιχειρήσεων είναι ειδική μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει για την πραγματοποίηση τέτοιων ειδικών επιχειρήσεων. Εχει λάβει μέρος στην υποστήριξη επιχειρήσεων στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία και αλλού. Λέγεται ότι στελέχη της είχαν πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις και το Μάη του 2013.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ