Παρασκευή 10 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Αιματηρή επίθεση σε κέντρο νεοσύλλεκτων

BAΓΔΑΤΗ.--

Βομβιστική επίθεση σε κέντρο εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ιρακινής κυβέρνησης για συμμετοχή στον πόλεμο κατά των εξτρεμιστών ισλαμιστών που δρουν στη δυτική επαρχία Ανμπάρ, στο μικρό αεροδρόμιο Μουτάνα (έξω από τη Βαγδάτη), είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 23 ανδρών και τον τραυματισμό άλλων 36.

Δράστης της επίθεσης φέρεται ένας νεαρός άνδρας (πιθανώς μέλος των ισλαμιστών της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Λεβάντε», ISIL) που είχε ζωστεί με εκρηκτικά, τα οποία και πυροδότησε όταν βρέθηκε κοντά σε δεκάδες άλλους.

Μετά από τις σφοδρές συγκρούσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών, σουνιτών φυλάρχων και στρατού, που συγκλόνισαν τις τελευταίες μέρες τις πόλεις Φαλούτζα και Ραμάντι της επαρχίας Ανμπάρ (όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της σουνιτικής μειονότητας στο Ιράκ), χτες φάνηκε να επικρατεί σχετική ηρεμία, η οποία εντούτοις έμοιαζε πιο πολύ με την ησυχία πριν την καταιγίδα. Ασαφές παρέμενε και χτες εάν οριστικοποιήθηκε η εντόνως φημολογούμενη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση του (σιίτη) πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι και τους σουνίτες φυλάρχους της επαρχίας Ανμπάρ με στόχο την εκδίωξη των εξτρεμιστών ισλαμιστών της ISIL από την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ