Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Η βία χτυπά ξανά τα σχολεία

ΑΚΟΡΑΪΤΖ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑ.-

Τέσσερα μικρά παιδιά έγιναν τα τελευταία θύματα της ανεξέλεγκτης βίας που μαστίζει τα αμερικανικά σχολεία. Το μοναδικό θετικό στοιχείο σε αυτό το νέο κρούσμα βίας, αν και το περιστατικό ήταν πολύ σοβαρό, είναι ότι κανείς εκ των μικρών μαθητών δεν έχασε τη ζωή του. Μέχρι στιγμής...

Συγκεκριμένα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε χτες την ώρα που περίπου 50 παιδιά βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου κι ετοιμάζονταν να μπουν στις τάξεις τους και ο θύτης σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 33χρόνος, Τζέισον Πρίτσαρντ, εισήλθε μέσα στον χώρο του σχολείου και άρχισε να χτυπάει δεξιά κι αριστερά με ένα μαχαίρι για τεμαχισμό ψαριών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Κατόπιν άρχισε να κυνηγά τα παιδιά που φώναζαν, ενώ ορισμένα άρχισαν να αιμορραγούν μέσα στο κτίριο. Ενας εκπαιδευτικός πήρε τότε ένα θρανίο και κατόρθωσε να απωθήσει το δράστη προς την αυλή, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία. Ο Πρίτσαρντ κατέληξε με ένα σπασμένο αντίχειρα από τις σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί για να τον σταματήσουν.

Αποτέλεσμα πέρα από τον πανικό αλλά και τον τρόμο που προκάλεσε στο σύνολο των μαθητών αυτή η επίθεση, ήταν τέσσερα παιδιά να τραυματιστούν. Τα τρία εξ αυτών, ηλικίας από 8 έως 10 ετών, εξακολουθούν νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ενώ το τέταρτο, που και αυτό βρέθηκε για πολλή ώρα σε κίνδυνο, κατάφερε να τον διαφύγει, σύμφωνα με τις νοσοκομειακές πηγές της πόλης της Αλάσκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ