Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Λύση ο ενιαίος δημόσιος φορέας

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Η λύση στα προβλήματα των συγκοινωνιών και των μέσων μεταφοράς μπορεί να δοθεί από έναν Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Μεταφορών με κοινωνικό έλεγχο και όχι από την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση.

Αυτό τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, σε παρέμβασή του σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το θέμα των συγκοινωνιών και παρατήρησε ότι όλες οι ενέργειες των εκάστοτε κυβερνώντων συνίστανται στην απαξίωση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, προκειμένου αυτά να πουληθούν ευκολότερα στους ιδιώτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τόνισε, είναι ο ΟΣΕ, όπου η απαξίωση είναι έντονη, αφού ένα μεγάλο μέρος του δικτύου του είναι από την εποχή του Τρικούπη, ενώ λείπουν τόσο τα απαραίτητα ανταλλακτικά όσο και η συντήρησή του.

Εξίσου χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του αεροδρομίου των Σπάτων, το οποίο δεν είναι κρατικό, αλλά το εκμεταλλεύεται η γερμανική εταιρία ΧΟΧΤΙΦ, ενώ για την «Ολυμπιακή» είναι ξεκάθαρο ότι έχει δρομολογηθεί η πλήρης ιδιωτικοποίησή της.

Η ίδια τάση, συνέχισε, παρατηρείται και στους μεγάλους δρόμους, οι οποίοι παραδίνονται στους ιδιώτες που θα εισπράττουν τσουχτερά διόδια, όπως επίσης και στα ΚΤΕΟ.

Αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες, τόνισε ότι και η ΝΔ, που τώρα ελέγχει την κυβέρνηση, συμφώνησε με την ψήφιση νόμου για την εντατικοποίηση της εργασίας στον ΟΑΣ, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι γιατροί Εργασίας κατήγγειλαν ότι οι επαγγελματικές ασθένειες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε εργαζόμενους με ηλικία πάνω από τα 55 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ