Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φορομπήχτης ο Δήμος Πτολεμαΐδας

Σε σύσκεψη, για να οργανωθεί η αντίδραση των δημοτών, καλεί η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση

Σε δυναμική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στη νέα φοροεπιδρομή του Δήμου Πτολεμαΐδας καλεί τους πολίτες η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση της περιοχής και σήμερα Σάββατο 12 Μάη, οργανώνει σύσκεψη με στόχο τη συγκρότηση ομάδας πρωτοβουλίας, η οποία θα σχεδιάσει και θα οργανώσει την αντίσταση των δημοτών. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Προβάλλοντας ως αίτημα το «όχι άλλα βάρη στις πλάτες των Δημοτών», η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Πτολεμαΐδας καταγγέλλει τη νέα φοροεπίθεση που εξαπολύει η δημοτική αρχή μέσω της λειτουργίας παρκόμετρων και της θέσπισης προστίμων για τη στάθμευση, και έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη (πάνω από 10%), την τηλεθέρμανση (20%) και την ύδρευση.

Το νέο χαράτσι των παρκόμετρων και των προστίμων στάθμευσης, ισχύει από τις 2 Μάη. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν οριστεί τρεις ζώνες στάθμευσης, Στις δύο πρώτες ζώνες η στάθμευση είναι ωριαία και για κάθε ώρα οι δημότες πρέπει να πληρώνουν 200 δρχ. (Α` Ζώνη) και 150 δρχ. (Β` Ζώνη). Στην τρίτη ζώνη μπορούν να σταθμεύουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, που προηγούμενα όμως θα πρέπει να προμηθευτούν την κάρτα κατοίκου, για την οποία πρέπει να καταβάλλουν 8.000 δρχ. ετησίως.

«Η σπάταλη δημοτική αρχή, χωρίς να προσφέρει καμία υπηρεσία στους δημότες απαιτεί να πληρώσουμε για άλλη μια φορά. Οταν η κεντρική πλατεία, οι δρόμοι της πόλης είναι βομβαρδισμένο τοπίο, όταν τα καθημερινά προβλήματα περισσεύουν και η πόλη είναι απροσπέλαστη, ο δήμαρχος το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να ζητάει καινούριους φόρους. Χωρίς να διεκδικήσει ούτε μια δραχμή από την κεντρική εξουσία, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση στους δημότες, εξαπολύει φοροεπιδρομές στις τσέπες μας», αναφέρει η ΔΑΚ Πτολεμαΐδας σε ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ