Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Πυρετός» διαβουλεύσεων

Συνάντηση στη Λευκωσία είχαν χτες ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης με τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε. Σήμερα, αναμένεται συνάντηση με το βοηθό του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ερικ Ρούμπιν, ενώ οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα έχουν επίσης νέα συνάντηση σήμερα. Το αντικείμενο της συζήτησης με τον ευρωενωσιακό αξιωματούχο ήταν η πιο ενεργός εμπλοκή της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις και η αναγνώριση της σημασίας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Σε ό,τι αφορά το θέμα των ΜΟΕ, στο τραπέζι τέθηκε το ζήτημα της Αμμόχωστου και των Βαρωσίων, της συνοικίας που έχει ερημώσει μετά την εισβολή και αποτελούσε σημαντικό τουριστικό θέρετρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι συζητήθηκε ο ρόλος του Βαν Νούφελ, εκπροσώπου της Κομισιόν, όπως και αυτός της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΕ. Ανέφερε επίσης ότι τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση θα μεταφερθούν και στον ηγέτη των Κατεχομένων, Ντερβίς Ερογλου.

Ο Στ. Φούλε θα συναντηθεί επίσης με τον Ντερβίς Ερογλου, με την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Λίζα Μπάτενχαϊμ, καθώς και με εκπροσώπους κομμάτων από τις δύο κοινότητες. Θα παρευρεθεί επίσης στη σημερινή τελετή εγκαινίων της νέας δικοινοτικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Λευκωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ