Παρασκευή 2 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Πάλη για απρόσκοπτη λειτουργία και λαϊκή πρόσβαση στις δομές πολιτισμού

Περιοδεία στις πολιτιστικές δομές του δήμου Λάρισας πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδεία στις πολιτιστικές δομές του δήμου Λάρισας, στον «Μύλο του Παππά», πραγματοποίησε ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μιλώντας στους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την ΕΕ και το ΔΝΤ, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, εξαπολύει ακόμη πιο ληστρική επίθεση σε όλα τα μέτωπα της ζωής των εργαζομένων. Αυτή η πολιτική πλήττει καίρια και τον Πολιτισμό, τον υποβαθμίζει και τον μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα μακριά από τις λαϊκές ανάγκες. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οι τοπικές διοικήσεις. Στη γραμμή αυτή κινήθηκε και η δημοτική αρχή Τζανακούλη.

Οι συνέπειές της είναι ο ολοσχερής έλεγχος της πολιτιστικής παραγωγής και κληρονομιάς από τα μονοπώλια, η ακόμη μεγαλύτερη χειραγώγηση της τέχνης και των καλλιτεχνών, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, η παρεμβολή νέων οικονομικών εμποδίων για την πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στην τέχνη και τον πολιτισμό».

Ο Γ. Λαμπρούλης κάλεσε τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα συνδικάτα τους και τους άλλους μαζικούς φορείς, να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν:

-- Να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις σε υποδομές, χρηματοδότηση, ειδικευμένο προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία των δημόσιων φορέων του Πολιτισμού και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους για την πολιτιστική - μορφωτική ανάπτυξη των λαϊκών στρωμάτων. Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στον Πολιτισμό με αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

-- Να διευκολυνθεί η πρόσβαση του λαού στα θέατρα στα μουσεία, στις βιβλιοθήκες, στις πινακοθήκες, στις συναυλίες και γενικότερα στην πολιτιστική δραστηριότητα, με την καθιέρωση φτηνού εισιτηρίου, δωρεάν εισόδου για τους νέους, τους ανέργους και τους καλλιτέχνες, επαναφορά της δωρεάν εισόδου για όλους μια μέρα τη βδομάδα και προπαντός με την ανάπτυξη της γενικής μόρφωσης και της αισθητικής αγωγής στο εκπαιδευτικό σύστημα.

-- Οι φορείς (θέατρα, μπαλέτα, πινακοθήκες κ.ά.) να είναι αποκλειστικά δημόσιοι (ΝΠΔΔ) με διασφάλιση της σταθερής και πλήρους εργασίας για τους εργαζόμενους χωρίς καμία περικοπή θέσεων και καθοριστική συμμετοχή των εκπροσώπων των μαζικών φορέων των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στα όργανα διοίκησής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ