Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Θέλει σταθερότητα για την αντιλαϊκή πολιτική

Τα προτάγματα του μεγάλου κεφαλαίου υπερασπίζεται σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Λίγες μέρες πριν από τις τριπλές εκλογές του Μάη, ετοιμάζοντας και νέα επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα, καλεί τα λαϊκά στρώματα σε αυτοχειριασμό, να υπερψηφίσουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του μεγάλου κεφαλαίου, προκειμένου να σαρωθούν και τα τελευταία ξέφτια από μισθούς και δικαιώματα.

Ενδεικτικά, μιλώντας Σάββατο βράδυ στην Τρίπολη, υπερασπίστηκε με κάθε είδους επιχειρήματα την πολιτική που εφάρμοσε, τα μνημόνια διαρκείας όπως επιβάλλονται κι από την ΕΕ, τις «μεταρρυθμίσεις», καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που εφαρμόζονται προκειμένου το μεγάλο κεφάλαιο να θωρακίσει την κερδοφορία και εξουσία του στις σύγχρονες συνθήκες.

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο υπεραμύνθηκε της περιλάλητης συνταγματικής αναθεώρησης που προωθεί. Ειδικότερα, προπαγάνδισε την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, αλλά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον ελληνικό λαό. «Θα σταθεροποιηθεί έτσι το πολιτικό μας σύστημα. Δε θα γίνεται κάθε φορά η εκλογή του Προέδρου μέσον, για να εκβιάζονται οι πρόωρες εκλογές», υποστήριξε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας το στόχο για σταθερές αστικές κυβερνήσεις, σταθερή διακυβέρνηση στις σύγχρονες συνθήκες, προκειμένου να εφαρμόζεται απρόσκοπτα η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων.

Παραπέρα, έκανε σαφές ότι εναρμονίζει απολύτως τη λειτουργία της αστικής Δικαιοσύνης στις απαιτήσεις των μονοπωλίων («Δε θα διώχνουμε πια επενδυτές στέλνοντάς τους για πολλά χρόνια σε δικαστικές περιπέτειες που δεν τελειώνουν ποτέ»), ενώ συνεχίζοντας να δίνει εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, κατέφυγε σε χυδαίες επιθέσεις ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες, μιλώντας για «μεταλλαγμένους σταλινικούς», «επαγγελματίες εργατοπατέρες», «συντεχνίες που λυμαίνονταν το δημόσιο». Επιτέθηκε, επίσης, σε όσους «κάνουν κατάληψη στα δημόσια κτίρια» ή «θεωρούν την Ευρώπη... δύναμη "ιμπεριαλιστική" (...) θέλουν να βγούμε και από το ΝΑΤΟ!»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ