Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Συναγωνίζεται με Σαμαρά ποιος θα χτίσει τη «Νέα Ελλάδα» της φτώχειας

Μήλον της Εριδος ανάμεσα σε Τσίπρα και Σαμαρά έγινε η «Νέα Ελλάδα» της καπιταλιστικής κερδοφορίας που αμφότεροι θέλουν να οικοδομήσουν με υλικά απ' την κατεδάφιση των δικαιωμάτων του λαού. Σε συνέντευξή του στο «Εθνος» ο Αλ. Τσίπρας - που μετά το Βερολίνο, όπου χαιρέτισε το συνέδριο του Die Linke, επισκέπτεται τη Μόσχα - επιχείρησε να ταυτίσει τον Αντ. Σαμαρά με την «παλιά Ελλάδα» κι αυτή με «δέκα πολιτικές οικογένειες και δέκα οικονομικά ισχυρές οικογένειες», που τάχα με «μίζες, ρουσφέτια, υλικά της διαπλοκής» χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν την κρίση.

Αφησε έτσι στο απυρόβλητο την αστική τάξη και την εξουσία της, συγκάλυψε κατά τα συνήθη την αιτία της κρίσης και πρόβαλε σαν διέξοδο την αντικατάσταση της κυβέρνησης από μια άλλη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «χτίσει τη νέα Ελλάδα», την οποία προσπάθησε να σκιαγραφήσει με σκόπιμη αοριστία: «Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δεν θα ξεπουλιέται. Δεν θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και περήφανη. Μια νέα Ελλάδα που ο πλούτος της θα μοιράζεται δίκαια, τα κέρδη θα μοιράζονται στους παραγωγούς». Η φαιδρότητα συναγωνίζεται την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που πασχίζει να πείσει το λαό ότι είναι δυνατόν τα μονοπώλια - που τα χαρακτηρίζει και «παραγωγούς» αν και παράγουν μόνο βάσανα για τους λαούς - για τα κέρδη των οποίων ισοπεδώθηκαν δικαιώματα δεκαετιών, να μοιραστούν μαζί του τα κέρδη τους.

Πέντε αράδες παρακάτω παρουσίασε σαν μείζονα «αριστερή πολιτική παρέμβαση», δίνοντας και το στίγμα της «Νέας Ελλάδας», παροχές φτωχοκομείου που συναγωνίζονται σε μιζέρια αυτές της κυβέρνησης. Στην ερώτηση, «τελικά θα σκίσετε τα μνημόνια;», απάντησε: «Και θα είναι μέρα μεσημέρι. Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της αριστεράς», για να αυτοδιαψευστεί αμέσως συμπληρώνοντας ότι «επειδή οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, φρόντισαν να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα, επειδή έκαναν καθεστώς το μνημόνιο, θα πιάσουμε μετά έναν - έναν από τους 400 εφαρμοστικούς νόμους». Δηλαδή, ζήσε μαύρε μου...

Ο Αλ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε για τις «ελίτ της Ευρώπης» που τάχα υποβάθμισαν το Ευρωκοινοβούλιο βάζοντάς το «δέκα σκάλες κάτω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα»! Αναφέρεται στο Κοινοβούλιο που δεν υπάρχει αντιλαϊκή απόφαση απ' αυτές που τσακίζουν τους λαούς, με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια, που να μην έχει επικυρώσει.

Μάλιστα, σε έναν ακόμα τουλάχιστον ατυχή παραλληλισμό παρομοιάζει την εκλογική διαδικασία με το γράψιμο Ιστορίας και την «τούμπα» στους συσχετισμούς του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου με ...δικαίωση υψηλών ιδανικών.

Με την ίδια έπαρση φτάνει να υποστηρίζει ότι το ΚΚΕ με τη στάση του αβαντάρει το σύστημα επειδή δεν αβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπηρετήσει το σύστημα! «Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, η ηγεσία του ΚΚΕ ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ (...) Ελπίζουμε όμως να είναι απλά μία λανθασμένη τακτική από την πλευρά της ηγεσίας του ΚΚΕ και όχι συνειδητή αβάντα στο σύστημα», είπε και ελάλησε ο ομοτράπεζος των βιομηχάνων, των Αμερικάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ