Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ χτυπά την αντιλαϊκή πολιτική και την ΕΕ

Σε μαζικές συγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε Αμπελόκηπους, Παγκράτι και Κυψέλη μίλησε το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις μίλησαν επίσης ο Μπάμπης Αγγουράκης, η Θεοδώρα Δριμάλα και ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα.

Ο Νίκος Σοφιανός, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Ομολογούν ότι η ανέχεια, η ανεργία, η φτώχεια ήρθαν για να μείνουν. Οι κυβερνητικές τους προτάσεις υιοθετούν τα μέτρα και τους νόμους που ψηφίστηκαν όλη αυτή την περίοδο. Δεν θα κουραστούμε να λέμε την αλήθεια. Στον κόσμο που νιώθει απογοητευμένος, φοβισμένος, αγανακτισμένος, αλλά και στον κόσμο που έχει μειώσει τις απαιτήσεις του και προσπαθεί να βγάλει μια άκρη μόνος του. Του είπαμε ότι κυβέρνηση εντός αυτών των τειχών δεν μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα. Θα γίνει ο διαχειριστής της φτώχειας και της μιζέριας του λαού μας, γιατί αυτή η οικονομία έχει νόμους και με αυτούς τους νόμους κινείται. Αυτή η οικονομία δεν αλλάζει, ανατρέπεται. Δεν μπαίνει ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη. Χρειάζεται να καταργήσει τα κέρδη για να κερδίσει τις καλύτερες μέρες που δικαιούται. Ο αρνητικός συσχετισμός που υπάρχει δεν αλλάζει με φρεσκοβαμμένες αυταπάτες από προηγούμενες δεκαετίες. Πού πήγε ο κόσμος που κατά χιλιάδες διαδήλωνε το 2010 και το 2011; Ψήφισε το 2012 και τον έστειλαν σπίτι του. Πού είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της "ανατρεπτικής" αριστεράς και του 27%; Γιατί δεν είναι στους δρόμους; Εμπόδισε κανένα μέτρο, ανέβηκε το κύρος του λαού μας;


Εχασε το λαϊκό κίνημα από το αδυνάτισμα του ΚΚΕ το 2012. Εχασε γιατί έκανε μια επένδυση που από χέρι ήταν χαμένη. Και σήμερα ένας κόσμος αυτό το καταλαβαίνει. Εμπιστέψου την ψήφο σου στο ΚΚΕ. Η συνέπεια έργων - λόγων και θέσεων είναι συνώνυμο του ΚΚΕ σε αυτό το πολιτικό σύστημα. Ξέρεις ότι τη δύναμη που θα μας δώσεις θα την εισπράξεις την επόμενη μέρα σαν δική σου δύναμη, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Περιφέρεια. Ξέρεις ότι την αντίθεση που νιώθεις για την ΕΕ, την αντίληψη πως αυτή η λυκοσυμμαχία δεν δουλεύει για το καλό του λαού και της χώρας σου, μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να την εκφράσει πολιτικά, ριζοσπαστικά, ανατρεπτικά.

Ακόμα κι αν δεν βλέπεις την αποδέσμευση ως άμεση προοπτική, ακόμα κι αν έχεις ενστάσεις ή θεωρείς μη ρεαλιστική, μη δυνατή την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Ανεξάρτητα τι ψήφισες ή τι σκέφτεσαι να ψηφίσεις, πρέπει να προβληματιστείς: Μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ μπορείς να χτυπήσεις την ΕΕ».

Παρόντες σε κάθε λαϊκό πρόβλημα

Και στις τρεις συγκεντρώσεις ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αντίστοιχων περιοχών και στις παρεμβάσεις που έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ γι' αυτά:

«Σε διάφορους πονηρούς που λένε ότι δεν ασχολούμαστε με τα προβλήματα και τα παραπέμπουμε όλα στη Δευτέρα Παρουσία, τους απαντάμε ότι είναι οι ίδιοι που παραπέμπουν το μέλλον του λαού μας εκεί, γιατί θέλουν να διαχειριστούν την κόλαση στην οποία ζούμε σήμερα. Αξιοποιήσαμε και τιμήσαμε τη δύναμη που μας δώσατε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Σηκώσαμε το βάρος της αντιπολίτευσης απέναντι στην πολιτική Καμίνη και του ευρωενωσίτικου μοντέλου που υποστήριξε στη διαχείριση του δήμου. Δε λείψαμε από καμιά κινητοποίηση, από τη διεκδίκηση κανενός προβλήματος, γιατί όλα αυτά δημιουργούν κι άλλα εμπόδια στη σκληρή καθημερινότητα του λαού. Αναδείξαμε και πιέσαμε για το μεγάλο πρόβλημα με το Γηροκομείο, για την εκτέλεση της απαλλοτρίωσης στο χώρο της ΔΕΗ, για να κλείσουν τα στούντιο της Βριλησσού. Βρεθήκαμε στα δικαστήρια απέναντι στους καταπατητές στα Κουντουριώτικα και διεκδικήσαμε μαζί με την Επιτροπή Αγώνα τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή. Διεκδικήσαμε την αναβάθμιση του εγκαταλειμμένου Αλσους Παγκρατίου, τη λειτουργία Δημοτικών Ιατρείων και Κέντρων Πρόληψης κατά των ναρκωτικών στο 6ο και το 7ο Διαμέρισμα.

Ιεραρχήσαμε τα ιδιαίτερα προβλήματα στο 6ο Διαμέρισμα που προκύπτουν από το μεθοδευμένο εγκλωβισμό μεταναστών στην περιοχή. Δεν υποτιμήσαμε την πίεση που νιώθουν οι κάτοικοι αυτής της περιοχής από τις μαφίες αλλοδαπών και ημεδαπών σε μια σειρά τομείς όπως η πορνεία, το παρεμπόριο, τα ναρκωτικά κλπ. Προσπαθήσαμε σε αυτά να βάλουμε φραγμό, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για να εμποδίσουμε τη βιομηχανία των call centers, για να μην προχωρήσει η απαράδεκτη απόφαση για ευκολότερη αδειοδότηση των οίκων ανοχής κοντά σε σχολεία, εκκλησίες κλπ., για να μην προχωρήσουν τα Κέντρα υγιεινής χρήσης των τοξικοεξαρτημένων. Ασχοληθήκαμε με τα προβλήματα από τις κεραίες στην Ανω Κυψέλη, με τα σχολεία στην Κόκκερελ, με την ανάγκη αναβάθμισης του Πεδίου του Αρεως που υποβαθμίζεται από την τραγική έλλειψη προσωπικού και τη μεθόδευση να προωθηθούν εκεί οι τοξικοεξαρτημένοι της περιοχής.

Επιμείναμε για να επιστρέψει ο Δήμος τα χρήματα που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και καταστημάτων που βρίσκονται γύρω από το πάρκο Κύπρου και Πατησίων για την υποτιθέμενη αναβάθμιση των ακινήτων τους, παρεμβήκαμε για να δοθεί λύση στο πρόβλημα στατικότητας στην πλατεία Αμερικής, που αφορούσε 150 οικογένειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ