Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στις 6.46 το πρωί στην ανατολική ακτή του Μεξικού, στην περιφέρεια της Βερακρούζ. Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσια περιοχή περίπου 420 χιλιόμετρα από την Πόλη του Μεξικού και βάθους 95 χιλιομέτρων, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μεγάλη τουριστική ζώνη, αλλά και εγκαταστάσεις πετρελαίου της χώρας, ωστόσο οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε καμία βλάβη.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ξεκίνησε αστυνομική έρευνα σε βάρος του Ζου Γιονγκάνγκ, διοικητή της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της Κίνας για το διάστημα 2002 - 2012 και πρώην μέλους της μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας. Ο 71χρονος Ζου κατηγορείται για «σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις», φράση που χρησιμοποιείται κυρίως για περιπτώσεις διαφθοράς.

ΤΑΪΠΕΪ.-- Αγνωστα είναι - σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας - τα αίτια του θανάτου ενός 22χρονου εργαζόμενου της «Hon Hai Precision Industry Co», που την Κυριακή βρέθηκε νεκρός έξω από εργοστάσιο στην κινεζική πόλη Σενζέν. Η «Hon Hai», η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο με την ονομασία «Foxconn Technology Group», είναι η ηγέτιδα εταιρεία στην κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών για μεγάλες ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ιαπωνικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και η «Apple». Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί δεκάδες αυτοκτονίες μεταξύ των εργαζομένων της.

ΣΟΦΙΑ.-- Μία 61χρονη γυναίκα πνίγηκε ενώ ο 39χρονος γιος της αγνοείται από πλημμύρα που έπληξε το ορεινό χωριό Βρανίλοφτσι στην κεντρική περιφέρεια Γάμπροβο της Βουλγαρίας. Περισσότερα από 70 χωριά της περιοχής καθώς και τέσσερις γειτονιές του Γάμπροβο έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της ισχυρής καταιγίδας και των κεραυνών που έπληξαν διάφορα σημεία του δικτύου ηλεκτροδότησης.

ΑΓΚΥΡΑ.-- «Μία γυναίκα πρέπει να διατηρεί μία ηθική ορθότητα, δεν μπορεί να γελάει δυνατά δημοσίως», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπουλέντ Αρίντς, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης χρηματοδότησης του Νικολά Σαρκοζί και στην προεκλογική του εκστρατεία το 2007 (η προηγούμενη έρευνα αφορούσε την καμπάνια του 2012) ξεκίνησε η γαλλική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του αυστριακού ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάραλντ Βιλίμσκι, δήλωσε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν βρεθεί τα κόμματα που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία της ευρωομάδας που προσπάθησαν να συγκροτήσουν το συγκεκριμένο κόμμα, το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία, το γαλλικό «Εθνικό Μέτωπο», η ιταλική «Λέγκα του Βορρά» και το βελγικό «Φλάαμς Μπελάνγκ». Τα συγκεκριμένα κόμματα ξεπερνούν το όριο των 25 ευρωβουλευτών αθροιστικά, αλλά είναι μόνο πέντε. Χρειάζονται ακόμα τουλάχιστον άλλα δύο κόμματα. Δύο κόμματα που είχαν ανακοινώσει μετά τις ευρωεκλογές την πρόθεσή τους να προσχωρήσουν στην ευρωομάδα, το λιθουανικό «Τάξη και Δικαιοσύνη» και το πολωνικό «Συνέδριο της Νέας Δεξιάς», είχαν απορριφθεί από τα άλλα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ